Λ. Γούλας: Ο νόμος για τα προσωπικά δεδομένα καταργήθηκε;

Σε καταγγελία για την προσπάθεια των υπηρεσιών της αστυνομίας και της κρατικής ασφάλειας να αποκομίσουν τις γνωματεύσεις των γιατρών για τον ξυλοδαρμό του στις 7 Νοεμβρίου από τα ΜΑΤ στα Εξάρχεια, καταγγέλλει ο αναρχικός Λάμπρος Γούλας.«Με ποιο δικαίωμα θα λάβουν αντίγραφο των διαγνώσεων των γιατρών που με εξέτασαν;» διερωτάται.

Όπως εξηγεί ο Λάμπρος Γούλας, ο οποίος είχε βασανιστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις στις 7 Νοέμβρη, με την αστυνομία μετά την κοινωνική κατακραυγή να τον καλεί να συμβάλει στη διερεύνηση της καταγγελίας του και εκείνον να αρνείται, όταν βρέθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός για να πάρει τις σχετικές γνωματεύσεις από τους γιατρούς βρέθηκε μπροστά σε μία αποκάλυψη.

Ο άνθρωπος που τον εξυπηρέτησε τον πληροφόρησε ότι εκτός από εκείνον «έχουν έρθει από δύο-τρεις υπηρεσίες της αστυνομίας και της ασφάλειας» να ζητήσουν τα ίδια χαρτιά.

Ο Λάμπρος Γούλας στη δήλωσή του αναφέρει ότι θέλει να μάθει ποιες υπηρεσίες ασχολούνται μαζί του και τον λόγο.

Ολόκληρη η δήλωση:

Σήμερα βρέθηκα στον ευαγγελισμό να κάνω αίτηση να πάρω τις γνωματεύσεις των γιατρών για τον ξυλοδαρμό/βασανισμό μου από τις δυνάμεις των ΜΑΤ στις 8 Νοεμβρίου που μας πέρασε. Συμπληρώνω το χαρτί, το δίνω στην ευγενέστατη κυρία που με περίμενε στο γραφείο και μου λέει: Ωχ, είναι γνωστό αυτό το όνομα, νομίζω το έχω ακούσει πρόσφατα πάλι. Κάτσε μισό λεπτό να τσεκάρω. Μπαίνει στον υπολογιστή και πατάει το ονοματεπώνυμο μου (έχοντας έναν πολύ όμορφο διάλογο για τον τόπο καταγωγής μου και για το πόσοι συλληφθέντες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο τους βαριά χτυπημένοι από τα ΜΑΤ το τελευταίο διάστημα), και τότε λέει’ Αχ ναι, μπράβο. Έχουν έρθει από δύο-τρεις υπηρεσίες της αστυνομίας και της ασφάλειας ακόμα και έχουν κάνει την ίδια αίτηση με εσένα! Θα πάρετε όλοι τα ίδια χαρτιά!’ Ειλικρινά δεν ξέρω από ποιες υπηρεσίες της αστυνομίας ενδιαφέρονται για το πόσο ξύλο έφαγα, αν είχα χτυπήματα σε ένα, δύο ή δέκα σημεία του σώματος μου και δεν με ενδιαφέρει κιόλας και πολύ. Με ενδιαφέρει όμως πολύ να μάθω ποιες είναι οι υπηρεσίες που ασχολούνται μαζί μου, τον λόγο της απασχόλησης τους με εμένα και πως γίνεται οποιαδήποτε υπηρεσία της αστυνομίας γουστάρει να πηγαίνει και να κάνει αίτηση για να λάβει γνωματεύσεις από ιατρικές εξετάσεις που αφορούν εμένα και μόνο. Και αν πούμε πως η κρατική ασφάλεια έχει το δικαίωμα να το κάνει(που δεν το έχει) καθώς αυτή ασχολείται με την σύλληψη μου, οι υπόλοιπες υπηρεσίες της αστυνομίας, που επαναλαμβάνω δεν έχω ιδέα ποιες είναι, τι δουλειά έχουν να κάνουν παρόμοια αίτηση; Με ποιο δικαίωμα θα λάβουν αντίγραφο των διαγνώσεων των γιατρών που με εξέτασαν; Ο νόμος για τα προσωπικά δεδομένα καταργήθηκε; Και αν ναι, πότε; Και τέλος πάντων, ποιες είναι αυτές οι υπηρεσίες;

Λάμπρος Γούλας
27/12/2019

tpp