Μάγδα Φύσσα: Αθωώνουν τους εγκληματίες

Την οργισμένη αντίδραση της μητέρας του Παύλου Φύσσα προκάλεσε η πρόταση της εισαγγελέως, που ζητά μόνο την ενοχή του Γιώργου Ρουπακιά για τη δολοφονία και την απαλλαγή των άλλων 17 κατηγορούμενων.

«Δεν είδαν τίποτα όλο αυτό το διάστημα; Αθωώνουν τους εγκληματίες. Πόσο να αντέξουμε;» ξέσπασε η Μάγδα Φύσσα στο άκουσμα της εισαγγελικής πρότασης για την απαλλαγή των 17 κατηγορούμενων ως μέλη της τοπικής οργάνωσης της Νίκαιας, για την κατηγορία της συνέργειας στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, όπως μετέδωσε το GoldenDawnWatch.

Η εισαγγελέας αναγνώρισε ανθρωποκτονία με δόλο για τη δολοφονία του αντιφασίστα, υποστηρίζοντας ωστόσο πως «οι κινήσεις Ρουπακιά δείχνουν ότι δεν είχε προσχεδιάσει το έγκλημα. Μόνος κινήθηκε, μόνος αποχώρησε».

Η εισαγγελέας υποστήριξε ότι «απ’ ότι αποδεικνύεται» δεν υπήρχε κάποιος σχεδιασμός, ούτε ότι γνώριζαν οι υπόλοιποι ότι επρόκειτο να προχωρήσει σε αυτή την πράξη έτσι ώστε να μπορούν να τον εμποδίσουν, εξού και έφθασε στο σημείο με αυτοκίνητο με φανερές πινακίδες.

Διαβάστε περισσότερα για την εισαγγελική πρόταση:

Μετά την διακοπή περίπου ενός μήνα της διαδικασίας, έφθασε η ώρα στην κρίσιμη και πολυετή δίκη για την δράση της οργάνωσης και τα εγκλήματα τα οποία αποδίδονται σε μέλη της και για τα οποία κατηγορούνται είτε ως φυσικοί, είτε ως ηθικοί αυτουργοί η εισαγγελέας να τοποθετηθεί.

Η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου αναγνώρισε ως ανθρωποκτονία με δόλο τη δολοφονία του Π. Φύσσα και πρότεινε την να κηρυχθεί ένοχος ο Γιώργος Ρουπακιάς. «Οι κινήσεις Ρουπακιά δείχνουν ότι δεν είχε προσχεδιάσει το έγκλημα. Μόνος κινήθηκε, μόνος αποχώρησε» σημείωσε. Ωστόσο η εισαγγελέας υποστήριξε ότι «απ’ ότι αποδεικνύεται» δεν υπήρχε κάποιος σχεδιασμός, ούτε ότι γνώριζαν οι υπόλοιποι ότι επρόκειτο να προχωρήσει σε αυτή την πράξη έτσι ώστε να μπορούν να τον εμποδίσουν, εξού και έφθασε στο σημείο με αυτοκίνητο με φανερές πινακίδες.

Μάλιστα, η εισαγγελέας υποστήριξε ότι «δεν ήταν ορατή η πράξη» του Γ. Ρουπακιά σε τρίτους, καθώς «ήταν με την πλάτη στο απέναντι πεζοδρόμιο άρα δεν μπορούσε κάποιος να δει ότι κρατούσε μαχαίρι».«Πώς γίνεται λοιπόν να γίνεται λόγος για οργανωμένο σχέδιο; Αν τα άτομα ήταν σε συνενόηση και σχεδιασμό δε θα είχαν επιτεθεί;»

«Αν υπήρχε σχέδιο για τη δολοφονία θα ήταν ήδη στα γραφεία χωρίς να χρειάζεται τηλέφωνο από τον Δήμου […] καθώς το μήνυμα δεν προσδιόριζε τον σκοπό της συγκέντρωσης νόμισαν ότι επρόκειτο για διανομή τροφίμων», σημείωσε σε άλλο σημείο η εισαγγελέας αναφερόμενη στο μήνυμα που στάλθηκε τη βραδιά της δολοφονίας:«Όλοι τώρα στην τοπική, όσοι είστε κοντά, δε θα περιμένουμε μακρινούς».

Τέλος, αμφισβήτησε την στοχοποίηση του Π. Φύσσα εκ των προτέρων, θεωρώντας ότι αυτή ήταν μια συμπλοκή που έφτασε στην ανθρωποκτονία λόγω του Γ. Ρουπακιά.

tpp