Η κυβέρνηση καλύπτει τον υφυπουργό Διαματάρη για την «παρεξήγηση» με το βιογραφικό

«Το θέμα έχει λήξει για την κυβέρνηση, μετά την διευκρίνιση του κ. Διαματάρη ότι σπούδασε» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας το μεσημέρι της Τρίτης, αναφορικά με την αποκάλυψη πως ο υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα απόδημου ελληνισμού, Αντώνης Διαματάρης, έγραφε ψευδώς στο βιογραφικό του ότι σπούδασε στο πανεπιστήμιο Columbia. «Εξαφανίστηκε» η σχετική αναφορά στον κυβερνητικό ιστότοπο, ενώ η αντιπολίτευση δεν αρκείται από τις δικαιολογίες υφυπουργού και κυβέρνησης.

«Το θέμα έχει λήξει για την κυβέρνηση, μετά την διευκρίνιση του κ. Διαματάρη ότι σπούδασε». Με αυτόν τον τρόπο κάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τον υφυπουργό Διαματάρη κατά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών, μετά τις «εξηγήσεις» που έδωσε ο ίδιος το βράδυ της Δευτέρας. Η κρίση για τον υφυπουργό ξέσπασε μετά από δημοσίευμα ομογενειακής ιστοσελίδας για ψευδή αναφορά στο βιογραφικό του πως σπούδασε στο γνωστό πανεπιστήμιο, με τον ίδιο να απαντά με καθυστέρηση ημερών.

Το βράδυ της Δευτέρας, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Αντώνης Διαματάρης, παραδέχθηκε ότι δεν έχει πάρει πτυχίο από το αμερικανικό πανεπιστήμιο Columbia, παρά το ότι είχε προσθέσει τον τίτλο σπουδών του πανεπιστημίου στο βιογραφικό του και έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών. Μετά τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν από την τοποθέτηση του Columbia, ο Α. Διαματάρης αναγκάστηκε να δικαιολογηθεί, αναφέροντας πως «πράγματι παρακολούθησα αυτό το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, αλλά δυστυχώς λόγοι οικονομικοί δεν μου επέτρεψαν να αποκτήσω το σχετικό τίτλο σπουδών».

Και η ιστοσελίδα της κυβέρνησης «καλύπτει» τον υφυπουργό

Άρον άρον άλλαξαν τα όσα αναφέρονται στον ιστότοπο goverment.gov.gr για τον υφυπουργό Εξωτερικών και το βιογραφικό του, μετά την ένταση που ξέσπασε και τις «εξηγήσεις» Διαματάρη.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, πλέον, αντί για «ολοκλήρωσε τις σπουδές του λαμβάνοντας ΜΒΑ από το Columbia University», ούτε «σπούδασε οικονομικές επιστήμες στο Queens College της Νέας Υόρκης» όπως έγραφε μέχρι χθες, τώρα γράφει «παρακολούθησε μαθήματα στο Columbia University»!

Δείτε τι έγραφε μέχρι τη Δευτέρα:

Δείτε τι γράφει τώρα:

Ωστόσο, στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών παραμένει η «παρεξήγηση», αφού αναγράφεται πως «Μαζί με την οικογένειά του μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όπου σπούδασε οικονομικές επιστήμες στο Queens College της Νέας Υόρκης και Διοίκηση Επιχειρήσεων (M.B.A.) στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης».

tpp