Την απόλυση (!) του δημοσιογράφου Δ.Μανιάτη ζητά από τα “Νέα” ο εκλεκτός του κ.Μητσοτάκη σε μια επιστολή μνημειώδους… φιλελευθερισμού!

Οπως και να το κάνουμε ο λεγόμενος “φιλελευθερισμός” έχει κι αυτός τους εκπροσώπους του. Τέτοιος εκπρόσωπος – από τους… “σοβαρούς” όμως, όχι κανένας Τζήμερος – είναι ο Δοξιάδης. Ο Απόστολος.

Θυμίζουμε ότι τούτη η υπέρλαμπρη εκδοχή του – σοβαρού πάντα – φιλελευθερισμού είναι το ίδιο πρόσωπο που προ τριμήνου, όταν η Μιχαηλίδου είχε ξεσπάσει κατά των “ψυχικά νοσούντων” αντιστασιακών (εδω: https://www.imerodromos.gr/kai-pos-tha-ginoyme-kala-giatre-moy/) είχε βγει λεβέντικα και είχε να αναλάβει την ιδιοκτησία της έμπνευσης…

Τώρα, αυτό το ίδιο πρόσωπο, ο σοβαρός Δοξιάδης (και όχι κανένας “σοβαρός” Τζήμερος) δείχνει να έχει μια γενικότερη έφεση (φιλελεύθερη, φυσικά) σε διαχωρισμούς μεταξύ «υγειών» και «νοσούντων».

Απόδειξη ότι αυτός ο καλός και σοβαρός – και φιλελεύθερος, έτσι; – άνθρωπος, δεν περιορίστηκε μόνο να ζητήσει την απόλυση (!) του δημοσιογράφου Δημήτρη Μανιάτη από τα “Νέα”, που έκανε την αποκοτιά να ασκήσει κριτική στην εκλεκτή του κ.Μητσοτάκη για το πρόγραμμα για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, γεγονός που (εκτός από την μάνητα του Δοξιάδη) επέφερε επιθέσεις εναντίον του τις οποίες ο ίδιος χαρακτηρίζει συκοφαντικές (δείτε την ανάρτηση Μανιάτη παρακάτω)

Ο Δοξιάδης δεν ξεδίψασε τον φιλελευθερισμό του ούτε καν αποκαλώντας τον δημοσιογράφο “υποκείμενο”. Ως γνήσιος φιλελεύθερος… ψυχαναλυτής πληροφόρησε και το κοινό του ότι μετά την εξέταση στην οποία προέβη “δεν ξέρει”, όπως γράφει, “αν το υποκείμενο αυτό (σσ: ο Μανιάτης) έχει πρόβλημα σεξουαλικό, ψυχοπαθολογικό, κοινωνικό κόμπλεξ ή πάσχει από εντελώς αναίτιο ναρκισσισμό ή μεγαλομανία (…)”.

Μέσα στην σεμνότητά του, πάντως, ο Δοξιάδης εξήγησε και το γιατί “δεν ξέρει”. Και “δεν ξέρει” όχι επειδή ‘δεν ξέρει”, αφού οι “σοβαροί Τζήμεροι” (συγγνώμη: ο σοβαρός Δοξιάδης θέλαμε να πούμε) όλα τα ξέρουν. “Δεν ξέρει”επειδή, πολύ απλά, όπως γράφει “δεν με αφορούν τα κίνητρα, ο ψυχισμός ή τα προβλήματά του” του Μανιάτη (φανταστείτε, δηλαδή, να τον… αφορούσαν κιόλας).

Κατόπιν τούτων και εν ολίγοις, όπως αντιλαμβάνεστε, ο… σοβαρός φιλελεύθερος (και ουχί βόθρος) ξεχείλισε. Πάλι.

Το μέγεθος της υπερχείλισης του Δοξιάδη (και ουχί βόθρου), του κυρίου δηλαδή δίπλα στον πρωθυπουργό που τον επέλεξε ως παράγοντα για το πρόγραμμα της κυβέρνησης για τα ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα, μπορείτε να το διαπιστώσετε μόνοι σας στην «ανοικτή επιστολή (του) στη διοίκηση της εφημερίδας “Τα Νέα”» που ακολουθεί.

Την δημοσιεύουμε ολόκληρη. Πρώτον για να χαρείτε “ακαδημαικό” λόγο. Δεύτερον για να απολαύσετε γνήσιο, ατόφιο, βαθύ… φιλελευθερισμό. Και τρίτον για να μετρήστε τις αντοχές σας απέναντι στην αηδία.

 

Σημειώνεται ότι η στοχοποίηση του Δημήτρη Μανιάτη είχε ξεκινήσει νωρίτερα, σήμερα, με άλλη ανάρτηση. Ο δημοσιογράφος είχε γράψει στο προφίλ του στο facebook:

Ημεροδρόμος