Εργαζόμενοι στη Google καταγγέλλουν την εταιρεία ότι απέλυσε τέσσερις συναδέλφους τους που συμμετείχαν σε κίνημα διαμαρτυρίας εναντίον της διοίκησης., αν και η ίδια επισήμως τους κατηγορεί ότι συμβουλεύθηκαν έγγραφα για τα οποία δεν είχαν άδεια.

Η απόφαση της εταιρείας έχει κυρίως στόχο «να εμποδίσει κάθε προσπάθεια οργάνωσης των υπαλλήλων», εκτιμά σε μήνυμά της που ανήρτησε στην πλατφόρμα Medium η ομάδα των εργαζομένων στη Google, η οποία είχε συνδιοργανώσει στα τέλη του 2018 απεργιακή κινητοποίηση σε διαμαρτυρία για τον τρόπο που η εταιρεία είχε διαχειριστεί υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η διεύθυνση της πολυεθνικής έστειλε επιστολή προς όλους τους εργαζόμενους στην οποία ισχυρίζεται ότι απέλυσε τους τέσσερις συναδέλφους τους  επειδή «ξεκάθαρα και επανειλημμένα παραβίασαν την πολιτική μας προστασίας των δεδομένων».

«Ενδελεχής έρευνα κατάληξε στο συμπέρασμα ότι αυτοί οι άνθρωποι έψαξαν σκοπίμως τα έγγραφα και την εργασία συναδέλφων τους», ενέργειες οι οποίες δεν περιλαμβάνονται στα καθήκοντά τους, υποστηρίζει η Google στην επιστολή της.

Μία από τις εργαζόμενες, η Ρεμπέκα Ρίβερς, επιβεβαίωσε χθες Δευτέρα μέσω Twitter ότι απολύθηκε.

«Η Google άλλαξε την πολιτική της για την απλή ανάγνωση κάποιων εγγράφων καθιστώντας την παραβίαση η οποία μπορεί να δικαιολογήσει μια απόλυση», ανέφεραν στο Medium οι εργαζόμενοι. «Αυτή η αλλαγή πολιτικής αποτελεί δικαιολογία για να εκδικηθεί εργαζόμενους που προσπαθούσαν να συνδικαλιστούν», πρόσθεσαν.

ημεροδρομος