«Παρακάλεσα τον κύριο πρωθυπουργό, όταν θα γίνει εξουσία και εάν θέλει, επειδή δεν θα ήθελα να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στα Τρίκαλα, να μου δώσει μια από αυτές της θέσεις», είπε μεταξύ άλλων, το πρωί στον ΣΚΑΪ ο Κωνσταντίνος Πατέρας, ο οποίος, χθες, παραιτήθηκε από τη θέση του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας. Αμέσως ρωτήθηκε «τι απάντησε» ο πρωθυπουργός. «Δεν διαφώνησε» υποστήριξε ο Κ. Πατέρας. Παρά τις επίμονες ερωτήσεις του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε (μήπως ο πρωθυπουργός έμεινε άλαλος κ.α) η διευκρίνιση του ήταν συγκεκριμένη: «Συμφώνησε».

Μετά άρχισαν τα ακόμα πιο… όμορφα:

«…θα γύριζα στη ΝΔ, δεν ήμουν στη ΝΔ,  είχα προσχωρήσει στους ΑΝΕΛ. Είχα πάρει χιλιάδες σταυρούς και είχα μια δύναμη και είχα έναν στρατό δικό μου στα Τρίκαλα (…) Με καλέσανε κάτω διότι με ήθελε τότε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως και πραγματοποίησα το ραντεβού. Είπα “θα γυρίσω πίσω, κύριε πρόεδρε, να σας βοηθήσω, αφού θέλετε τη βοήθειά μου, αν έχετε την ευγενή καλοσύνη όταν γίνετε πρωθυπουργός και μπορείτε και θέλετε, δώστε μου μια από αυτές τις θέσεις”».

Έγιναν όλα αυτά που είπε δημόσια ο κύριος Πατέρας; Δεν γνωρίζουμε. Μπροστά δεν ήμασταν. Είναι, πάντως, θεωρούμε άξια καταγραφής…

Τα παραπάνω αποσπάσματα, μαζί με άλλα ανάλογα, μπορείτε να τα δείτε στο βίντεο μετά το 2ο λεπτό:

ημεροδρόμος