Την καταρχήν επίτευξη συμφωνίας ως προς τους βασικούς όρους δανειακής χρηματοδότησης ύψους έως 880 εκατ. ευρώ (πλέον χρηματοδότησης του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας), με τις τράπεζες Eurobank και Πειραιώς, ανακοίνωσε η Lamda Development, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για την έναρξη του έργου του Ελληνικού.

Όπως ανέφερε την Παρασκευή στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Lamda Development ο διευθύνων σύμβουλος της θυγατρικής του ομίλου Λάτση, Οδυσσέας Αθανασίου, τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020.

Επισήμανε ότι από τα δύο δισ. ευρώ της επένδυσης, τα 600 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, τα 400 εκατ. ευρώ κυρίως από έσοδα από την οικιστική ανάπτυξη, 850 εκατ. ευρώ από δανειακές συμβάσεις και 150 εκατ. ευρώ από την έκδοση ομολογιακού δανείου.

Κάπως έτσι γίνονται οι μεγάλες επενδύσεις! Ο Λάτσης που έχει υποσχεθεί ότι κατά την πρώτη 5ετία του έργου θα επενδύσει 1,07 δισ. ευρώ, τα έχει εξασφαλίσει ήδη από δάνεια! Συγκεκριμένα 850 με 880 από τις ελληνικές τράπεζες και 150 εκατ. ευρώ από την έκδοση ομολογιακού δανείου! Με άλλα λόγια ο Όμιλος Λάτσης δεν θα χρειαστεί να βάλει ούτε ευρώ από τα δικά του κεφάλαια για να ξεκινήσει το έργο!!!

Κατά τα άλλα η κυβέρνηση Μητσοτάκη σήμερα και η κυβέρνηση Τσίπρα το προήγουμενο διάστημα τον έχρισαν «εθνικό επενδυτή» και «ευεργέτη»…

Ημεροδρομος