Ο Μιχαλολιάκος δήλωσε «αθώος», σαν κοινός ρουφιάνος «έδωσε» όποιους και ό,τι μπορούσε και κοίταξε το (ναζιστικό) τομάρι του. Τι είπε για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, την δολοφονική επίθεση στο ΠΑΜΕ και τους Αιγύπτιους αλιεργάτες και πώς προσπάθησε (σαν ναζιστοανθρωπάριο) να υποστηρίξει ότι δεν είναι ναζί.  

Ο Μιχαλολιάκος, είχε κι ένα καλό κάρφωμα για αρκετούς χρυσαυγίτες που…έπινε νερό στο όνομα τους κάποτε αλλά και για ολόκληρη την τοπική της Νίκαιας (αντιγράφουμε από τη σταχυολόγηση του jailgoldendawn.com):

– Για τον Λαγό: για τη συνομιλία Λαγού-Πατέλη στις 23/9 “Γιώργο μένεις” προσέθεσε με νόημα ότι η φράση του Λαγού είναι “γνώμη μου είναι ότι μένεις”. Απέδωσε δηλαδή πλήρως την ευθύνη της συγκάλυψης στον Λαγό, τον οποίο και κάρφωσε για την τηλεφωνική συνομιλία της 18/9 με τον Δεβελέκο (με περιεχόμενο “δεν τον ξέρεις, δεν τον έχεις δει”): “…δική μου άποψη ήταν να εμφανιστούν όλοι (σσ. αν κληθούν από την Αστυνομία)… Δεν ξέρω γιατί υποστηρίζει αυτή την άποψη ο Λαγός… Δεν ήμουν παρών στη συνομιλία… Μπορεί να ήμουν. Ήμουν της άποψης να εμφανιστούν άπαντες… Εγώ είπα να μην αποκρύψει κανείς τίποτα”. Για τα μηνύματα Λαγού όσον αφορά το ΠΑΜΕ, ο Μιχαλολιάκος δήλωσε: “Δεν μου άρεσαν καθόλου αυτά τα μηνύματα”, εκθέτοντας ακόμα μια φορά τον πρώην σωματοφύλακά του. Για το Συνεργείο, είπε ότι του μεταφέρθηκε ότι: “κάποιοι αντιφρονούντες επετέθηκαν στη μοτοπορεία και έγινε συμπλοκή”, αδειάζοντας την εκδοχή Λαγού ότι δεν ήταν παρών. Μάλιστα πρόσθεσε: “Δεν επέτρεψα άλλη μοτοπορεία για να μην περάσει από κάποιο στέκι και γίνουν επεισόδια”.

  • Για τον Σιατούνη: “Μια από τις περιπτώσεις που λειτούργησε η Επιτροπή Δεοντολογίας ήταν με τον Σιατούνη. Τον διαγράψαμε από την Κεντρική Επιτροπή το 2008 (σσ: μετά την επίθεση στο Αντίπνοια). Στη συνέχεια επέστρεψε, αλλά όχι ως μέλος”.
  • Για τον Αποστόλου: “Τον είχα γνωρίσει στα γραφεία μας στον Πειραιά μια φορά. Τερατολόγος, έλεγε διαρκώς ψέματα”.
  • Για τον Μίχο και τον ισχυρισμό ότι ζήτησε διαγραφές μελών για Αιγύπτιους και Φύσσα: “Στη δήλωση αποχώρησής του, δεν αναφέρει τέτοια πράγματα. Ο Μίχος δεν πλήρωνε τις συνδρομές του, μετά πήγε σε ΛΑΟΣ και Βελόπουλο. Την προηγουμένη των εκλογών ζήτησε να επιστρέψει, αλλά δεν ασχολήθηκα και τον παρέπεμψα στον Παναγιώταρο”.
  • Για τον Κουκούτση: “Μιλάει για παλαιοκομματισμό αυτός που ήρθε από τη Νέα Δημοκρατία και επέστρεψε στη Νέα Δημοκρατία. Ο ορισμός του Μαυρογιαλούρου!”.
  • Για τον Μπούκουρα: “Ένας πρώην ΠΑΣΟΚος που πούλαγε τυρόπιτες και τον έκανα βουλευτή, όλο αυτό είναι για τα πανηγύρια”.
  • Για τον Μουλιανάκη: “(σσ: για τους αιγύπτιους αλιεργάτες) Με διαβεβαίωσαν άπαντες ότι δεν έχει σχέση με τη Χρυσή Αυγή… μου μετεφέρθη ότι δεν ήταν δικοί μας άνθρωποι, αυτό δήλωσα και στη Ζούγκλα… μίλησα με ανθρώπους από τον Πειραιά, με τον Μουλιανάκη, με έναν άλλον Παναγιώτη… εγώ το Πέραμα δεν ξέρω ούτε κατα πού πέφτει…”.
  • Για τον Δεβελέκο: “αποδείχθηκε ότι δεν ήταν άνθρωπος εμπιστοσύνης… έλεγε τα χειρότερα για εμένα, με κατηγορούσε ως ανάξιο, κλπ… και έλεγε μετά για καραμπίνες και λειόκανα”.
  • Για τον Περδικάρη: “αυτός ο κύριος είναι τόσο επαναστάτης που έγραφε με ψευδώνυμο…”.
  • Για τον Παππά: “δεν έπεσε στην αντίληψή μας κάποιος που να επιθυμεί την επιστροφή στον εθνικοσοσιαλισμό… τα βίντεο (σσ: με τον Παππά και τα Χάιλ Χίτλερ) τα είδα μετά, δεν τα είχα υπόψιν μου, δεν ήξερα τι έκανε με το παιδί του…”.

Για την τοπική της Νίκαιας:  Κάρφωσε» ολοκληρωτικά τη Νίκαια, δείχνοντας τον Πατέλη και τον Καζαντζόγλου ως εμπλεκόμενους στην ανθρωποκτονία Φύσσα. Άδειασε τον ισχυρισμό περί φυλλαδίων λέγοντας με νόημα: “μου φαίνεται περίεργο να πήγαν το βράδυ να μοιράσουν τρικάκια, αυτές οι δράσεις γίνονται συνήθως τη μέρα…”. Προσκόμισε έγγραφο απόλυσης των δύο έμμισθων στελεχών της Μεσογείων (με ημερομηνία αναγγελίας την 20/9/2013). Δήλωσε ρητά ότι η τοπική οργάνωση έκλεισε την επόμενη μέρα της δολοφονίας και δικαιολόγησε τη συνέντευξή του στη Βεργίνα Τηλεόραση στις 26/9/2013 όπου έλεγε το αντίθετο λέγοντας ότι δεν ήθελε να δώσει δημόσια εικόνα διάλυσης της οργάνωσης. Φυσικά, ο Πατέλης και ο Καζαντζόγλου αρνήθηκαν ότι εκδιώχτηκαν από τη Χρυσή Αυγή ή ότι έκλεισε η τοπική, ενώ υπάρχουν φωτογραφίες με τον Πατέλη στα γραφεία του Πειραιά ακόμα και το 2018. Ακόμα και για τη στρατιωτικοποίηση της οργάνωσης, είπε ο Μιχαλολιάκος: “ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΤΟΠΙΚΗ φορούσε παραλλαγές, είχαμε 60 τοπικές, πού να ξέρω τι κάνανε όλες…”.

***

Ακολουθούν αποσπάσματα απ’ όσα είπε ο Μιχαλολιάκος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, την δολοφονική επίθεση στο ΠΑΜΕ και τους Αιγύπτιους αλιεργάτες. Στο τέλος οι δηλώσεις του στο δικαστήριο που υποστηρίζει ότι… δεν είναι ναζί κι από κάτω το αποκαλυπτικό βίντεο του «Ημεροδρόμου» που αποδεικνύει ότι Χρυσή Αυγή σημαίνει ναζί. 

Για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα 

Μιχ:«Δεν ήξερα πολλά πράγματα ούτε θέλησα να μάθω γιατί ήξερα ότι δεν έχει σχέση το κόμμα
Πρ: Αυτή είναι η θέση σας;
Μιχ: Ναι.
Π: Άρα με τι έχει σχέση η δολοφονία;
Μιχ: Είναι η ιστορία ενός ανθρώπου που δολοφόνησε έναν άλλο.
Πρ:  Πώς εξηγείτε την ύπαρξη ανθρώπων που προέρχονται από την τοπική οργάνωση Νίκαιας;
Μιχ: Ξέρω ότι ο Ρουπακιάς δεν έλαβε sms (από εμένα) αλλά από άλλο κατηγορούμενο. Και ο τελευταίος αφέθηκε ελεύθερος, ενώ εγώ προφυλακίστηκα. Οι άλλοι δεν μπορώ να ξέρω γιατί ήταν εκεί. Δεν πρόλαβα ούτε είχα σκοπό να ερευνήσω αυτό το πράγμα γιατί το κόμμα δεν είχε καμία σχέση και δεν ενέκρινα τέτοια ενέργεια…
Πρ: Όμως ως γενικός γραμματέας κάνατε καμιά ενέργεια;
Μιχ: Για να προστατεύσουμε το κόμμα απομακρύνθηκαν τα άτομα, οι υπάλληλοι του κόμματος, όπως ο Πατέλης. Πρόκειται για συνωμοσία για να οδηγήσουν για πρωτη φορά 18 βουλευτές στο εδώλιο. Είχα να φροντίσω τον εαυτό μου και το κόμμα.
Πρ: Αυτό δεν ήταν λόγος παραπάνω να ξεκαθαρίσετε κόσμο; Να δείτε γιατί ήταν εκεί μέλη της τοπικής;
Μιχ: Άλλα έλεγε ο ένας, άλλα ο άλλος εκείνη τη νύχτα.
Πρ: Ο Μίχος είπε ότι δεν έγιναν διαγραφές…
Μιχ: Μα δεν ήταν μέλη όλοι αυτοί. Ήταν νέα τοπική.

Πρ: Να σας ρωτήσω, ο Ρουπακιάς ήταν άτομο που γνωρίζατε;
Μιχ: Όχι. Εκείνος γνώριζε εμένα, έμπαιναν 150.000 άτομα, οργανωμένοι ήταν 6 χιλιάδες. Που να τους ξέρω;

Πρ: Υπάρχουν συνομιλίες του Δεβελέκου με τον Λαγό, όπου συμβουλεύει ο Λαγός τον Δεβελέκο, «αν σε καλέσουν πες τον Ρουπακιά δεν τον ξέρω».
Μιχ: Υπάρχει αυτή η συνομιλια, εγώ ήμουν της απόψεως προς όλους να εμφανιστούν και να δώσουν εξηγήσεις γιατί ήθελα όλα να βγούνε στο φως.
Πρ: Δηλαδή αυτή η άποψη, η θέση, «τον Ρουπακιά δεν τον ξέρω» ποιος το υποστήριζε; Ο Λαγός που το είπε στον Δεβελέκο;
Μιχ: Δεν ξέρω, εγώ όντως δεν τον γνώριζα.
Πρ: Αυτή τη συνομιλία που έγινε… μάλλον, από τη συνομιλία τι γνωρίζετε;
Μιχ: Όχι δεν ήμουν, μπορεί και να ήμουν, μπορεί, μπορεί. Εγώ πάντως ήμουν της απόψεως να εμφανιστούν άπαντες και να έρθουν και κατηγορούμενοι.

Για την δολοφονική επίθεση στο ΠΑΜΕ και τους Αιγύπτιους αλιεργάτες 

Μιχ: Πληροφορήθηκα ότι ήταν μια τυχαία συνάντηση και συμπλοκή. Με τραυματισμούς και από τις δυο πλευρές.

Εισ: Λέγεται ότι η επίθεση κατα του ΠΑΜΕ είχε προαναγγελθεί από τον Λαγό σε μια συγκέντρωση που έλεγε ότι θα καθαρίσει τους λακέδες του ΠΑΜΕ
Μιχ: Υποθέτω ότι το έλεγε μεταφορικά και πολιτικά. Υποθέτω πάντα, δε μπορώ να είμαι στο μυαλό του καθενός.
Εισ: Κατηγορήθηκε ο Λαγός για την επίθεση στους αλιεργάτες;
Μιχ: Κανείς δεν είχε σκοπό να ασχολείται ούτε με αλιεργάτες, ούτε με μαρίδες, ούτε με γόπες.
Εισ: Εσείς λαμβάνατε γνώση τι γινόταν σε κάθε τοπική; Ότι ο πυρηνάρχης δίνει εντολή στον περιφερειάρχη…
Μιχ: Δεν εφαρμοζόταν και δε φανταζόταν κανείς ότι θα φτάσουμε σε αυτό το τραγικό περιστατικό.
Εισ: Μας είπατε ότι λαβατε γνώση της δολοφονίας Φύσσα την επόμενη μέρα αργά. Πλην όμως, ο Σπίνος είπε ότι είχατε επικοινωνήσει και είχατε τρομερό άγχος.
Μιχ: Εγώ, αυτή τη στιγμή, ο άνθρωπος αυτός με έχει βρίσει. Δεν ξέρω αν το είπε από δόλο ή ότι απλά να πει ότι κάτι ξέρει. Η ΝΔ τον είχε διορίσει.

Ο αρχιναζί που (λέει ότι) δεν είναι ναζί 

Πρ: Άλλα σύμβολα, ναζιστικά και χαιρετισμός που σύμφωνα με άλλους είναι ναζιστικός, μετά το 1992 υπήρχαν;
Μιχ: Δεν ήταν ο επίσημος χαιρετισμός της ΧΑ. Εγώ χαιρέτησα κατ’ αυτόν τον τρόπο θεωρώντας τον μη ναζιστικό, καθώς ήταν εθνικιστικός από τον μεσοπόλεμο. Οι κομμουνιστές είχαν τη γροθιά. Και υπ’ αυτή την έννοια, προκλητικά το έκανα, γιατί με αποκάλεσαν φασίστα και φασίστας δεν είμαι.

Πρ: Πάντως σε μια συναυλία το 2005 που είσαστε και εσείς παρών φαίνεται καθαρά αυτός ο χαιρετισμός από όλους εσάς, υπάρχουν σημαίες SS..
Μιχ: Είμαι εγώ σε αυτή τη συναυλία; αυτή η μουσική δεν μου αρέσει
[Γέλια από το κοινό.]
Πρ: Να το ανοίξουμε το βιντεο, υπάρχει
Μιχ Γ παρεμβαίνει: Εντάξει μια συναυλία ήταν…
Μιχ: Χέβι μέταλ δεν μου αρέσει. Αν είχα πάει θα ‘χα πάει περιστασιακά και θα έφυγα. Αν είναι να δικαστώ για τις ιδέες μου, είμαι περήφανος αλλά πιστεύω ότι είμαι σε δικαστήριο της Ελλάδος του 21 αιώνα και όχι ιερά εξέταση.
Πρ: Αν δε θέλετε να απαντήστε μπορείτε να μας το πείτε
Μιχ: Όχι σας απαντώ, το λέει είναι ποινικά αδιάφορη, αν ήταν ποινικά κολάσιμη θα ‘χα προετοιμαστεί να υπερασπιστώ…

Πρ: Υπάρχουν κάποιες φράσεις που έχουν λεχθεί, σε ομιλίες σε γραφεία..εσείς αναφερθήκατε πριν στα τάγματα εφόδου
Μιχ: Κοιταξτε να δείτε. Τάγματα εφόδου δεν υπήρχαν. Το έγραψα, το δήλωσα..

Πρ: Αρα λέτε οτι η δήλωση «η σπορά των ηττημένων»…
Μιχ: Όλοι οι Έλληνες ήταν ηττημένοι (…)
Πρ: Η άλλη όμως δήλωση που λεει ότι «ο Β’ Παγκόσμιος ήταν ένας πολεμος ιδεολογιών, με την δική μας να είναι ηττημένη»;

Μιχ: Παντού ήταν ηττημένοι, όχι μόνο στην Ελλαδα, παντού. Ότι η 4η Αυγούστου που εκπροσωπουσε εμάς ηττήθηκε… το καθεστώς. Ο Μανιαδάκης… τον είχανε στην Αργεντινή…
Πρ: Γιατί στις δηλώσεις σας συνεχίζετε να λετε «είμαστε οι χρυσαυγίτες, εθνικοσοσιαλιστές»; Αφού το 1992 ξεκαθαρίσατε τα πράγματα;
Μιχ: Δεν το θυμάμαι αυτό το πράγμα…

Χρυσή Αυγή σημαίνει ναζί 

Ημεροδρόμος