Τη «σκυτάλη» της ναζιστογελοιότητας πήρε από τον Μπαρμπαρούση ο Στάθης Μπούκουρας, κατά τη διάρκεια της σημερινής του απολογίας του στο δικαστήριο. Για τον Μπούκουρα, όμως, τα πράγματα ήταν αλλιώς σε σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Δεν δήλωσε πως του αρέσει ο ναζιστικός χαιρετισμός, όπως ο Μπαρμπαρούσης. Εντάχθηκε στη ναζιστική συμμορία για το «κρασάκι» και το «παρεάκι»!  Να υπενθυμίσουμε ότι ο Μπούκουρας είναι αυτός που άρχισε να κλαίει από το βήμα της Βουλής όταν άρχισαν να ζορίζουν τα πράγματα για τους χρυσαυγίτες.

«Στη Χρυσή Αυγή έζησα τη δεύτερη εφηβεία μου», υποστήριξε, και…εξήγησε:

«επειδή από πολύ μικρός στερήθηκα πράγματα και καταστάσεις και λόγω της οικονομικής επιφάνειας που είχα από ένα σημείο και μετά και λόγω της αγάπης, της προσφοράς στη ΧΑ, βρήκα την ευκαιρία να βγάλω τον καταπιεσμένο μου εαυτό. Το γλέντησα στη Χρυσή Αυγή , τα ταξίδια, οι ομιλίες, το κρασάκι, το παρεάκι, κα πρόεδρε, την ιστορία τη γράφει η παρέα!»

Κατά τα άλλα ο Μπούκουρας τήρησε τη γραμμή των στελεχών της Χρυσής Αυγής του «δεν ήξερα», «δεν άκουσα», δεν ρώτησα» για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την δολοφονική επίθεση στο ΠΑΜΕ στο Πέραμα. «Δεν μ’ ενδιέφερε τι γινόταν σε άλλες περιοχές της Ελλάδας», ισχυρίστηκε! Παρ’ όλα αυτά για να καλύψει το τομάρι του είπε να διαλυθεί η Χρυσή Αυγή  «ως οργάνωση και ως κόμμα στην περίπτωση που αποδειχθεί η εμπλοκή της στη δολοφονία Φύσσα».

Γενικά, από την απολογία του θέλησε να περάσει πως μπήκε στη Χρυσή Αυγή λόγω παρέας με τον Παναγιώταρο. Δήλωσε «ξένο σώμα» στη Χρυσή Αυγή, αφού μεταξύ άλλων δεν είχε – είπε – τα ίδια ενδιαφέροντα με τους άλλους βουλευτές.

Ο Μπούκουρας, εκτός των άλλων, προσπάθησε να περιγράψει τον εαυτό του σαν ένα εξαπατημένο βιοπαλαιστή που βρήκε πολιτική στέγη από το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου στη Χρυσή Αυγή.

Ημεροδρόμος