Τη δημιουργία δημόσιου “Τειρεσία” σχεδιάζει η κυβέρνηση

Το σχέδιο σύστασης ενός δημοσίου “Τειρεσία”, προκειμένου να  δημιουργηθεί ένας μηχανισμός «φακελώματος» για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις επαναφέρει η κυβέρνηση.

Στόχος της κυβέρνησης, σύμφωνα με την «Καθημερινή», είναι η δημιουργίαενός γραφείου πιστοδοτικής συμπεριφοράς (credit bureau) στο οποίο θα καταγράφονται όλα τα χρέη του ιδιωτικού τομέα προς το Δημόσιο (εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, δήμους, ΔΕΚΟ κ.λπ.).

Κεντρική επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να έχει το Δημόσιο, οι τράπεζες, αλλά και τα κοράκια των Funds …επενδυτές που τοποθετούνται σε χαρτοφυλάκια κόκκινων δανείων, να αποκτήσουν πλήρη εικόνα της πιστοδοτικής ικανότητας των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών!!! Με απλά ελληνικά ένας «ρουφιάνος» για τα χρέη των λαϊκών νοικοκυριών.

Ο «Τειρεσίας» του δημοσίου θα συλλέγει όλα τα στοιχεία για τα χρέη προς δημόσιους φορείς και θα παράγει ένα σκορ(!!!), που σε συνδυασμό με την αξιολόγηση χρεών προς τράπεζες και άλλες ιδιωτικές επιχειρήσεις (π.χ. εταιρείες κινητής τηλεφωνίας) θα παρέχει συνολική εικόνα για την κατάσταση του τμήματος της ελληνικής κοινωνίας που είναι υπερχρεωμένο, ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσει η αρπαγή ακίνητων και κινητών περιουσιακών στοιχείων…

Ημεροδρόμος