«Στους καιρούς μας, οι προκλήσεις, προφανώς, είναι διαφορετικές. Κύματα προσφύγων και οικονομικών μεταναστών πολιορκούν τώρα τις ευρωπαϊκές χώρες».
                                    Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωθυπουργός της Ελλάδα 2019 μ.χ. 

Η δήλωση που μόλις διαβάσατε (στο βίντεο που ακολουθεί στο 10.03) είναι του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κι έγινε στην ομιλία του για έναρξη του κύκλου εκδηλώσεων για την επέτειο από τη Μάχη των Θερμοπυλών και την Ναυμαχία της Σαλαμίνας! Ο πρωθυπουργός, χωρίς καμία αμφιβολία, τηρώντας – βεβαίως, βεβαίως – τις ιστορικές αναλογίες, παραλλήλισε την εισβολή των Περσών με την «πολιορκία» (!) των προσφύγων και των μεταναστών στις ευρωπαϊκές χώρες!

«Πολιορκούν» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αρνείται με κάθε τρόπο τον χαρακτηρισμό του ακροδεξιού.  Δεν γνωρίζουμε εάν για την προσέγγιση του πρωθυπουργού είναι μετά από συμβουλή του ειδικού σε τέτοιες συγκρίσεις, κυρίου Αδ. Γεωργιάδη, υπουργού Ανάπτυξης της κυβέρνησης Μητσοτάκη.  Όποια και αν είναι η πηγή της σκέψης του Κ. Μητσοτάκη ένα είναι σίγουρο: Πρόκειται για μια προσέγγιση που όχι απλά είναι ανιστόρητη, αλλά είναι επικίνδυνη, νεοφιλελεύθερη, ακροδεξιά και ρατσιστική.  Τα «ξύλινα τείχη» στο νεοφιλελεύθερο μυαλό του οδηγούν – δυστυχώς – κατευθείαν στο διαχωρισμό των ανθρώπων, με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να έχουν το ρόλο των «βαρβάρων».

Ημεροδρόμος