Σε στιλ να μην ξεχνιόμαστε. Κάπως έτσι προσπάθησε να περάσει η κυβέρνηση και τα «παπαγαλάκια» των ΜΜΕ τις οδηγίες των «θεσμών», τις… παραινέσεις του Ντράγκι που ήρθε στην Αθήνα για να μας αποχαιρετήσει και να βραβευθεί για τον ρόλο του στην εγκληματική πολιτική των περασμένων ετών αλλά και τα «κενά» στον προϋπολογισμό του 2020, το σχέδιο του οποίου κατατίθεται αρχές της εβδομάδας στη βουλή και στα μέσα του μήνα στις Βρυξέλλες. Δεν τρέχει τίποτα, όλα είναι υπό έλεγχο — λένε Μαξίμου και υπουργοί. Τώρα έχουμε να ασχοληθούμε με τα σοβαρά — το μάντρωμα των προσφύγων και των απεργών, έτσι ώστε να προσελκύονται πιο εύκολα οι επενδυτές.

Φυσικά και δεν ξεχνιόμαστε ούτε πρόκειται να ξεχάσουμε! Μας το θύμισε, άλλωστε, ο «φίλος» Μοσκοβισί ο οποίος (συγκινημένος κι αυτός), στην τελευταία του επίσκεψη ως επίτροπος Οικονομίας, έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως είναι θέμα αξιοπιστίας η κυβέρνηση να τηρήσει τον λόγο της και να πιάσει το 3,5% — αν και δήλωσε έκπληκτος για το ύψος που έχει συμφωνηθεί αλλά και αισιόδοξος ότι το έλλειμμα του 1,5 δισ. στον προϋπολογισμό θα καλυφθεί με κάποια (απροσδιόριστα ακόμη) μέτρα. Μας το θύμισε και ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΚΤ, που προειδοποίησε ξανά να επιταχυνθεί η εκκαθάριση των κόκκινων δανείων — άρα και οι πλειστηριασμοί και οι εξώσεις, είτε απευθείας από τις τράπεζες είτε από τα διάφορα «κοράκια» των αγορών που συνεργάζονται μαζί τους.

Θα μας το θυμίσουν και τα μέτρα του προϋπολογισμού, που θα έρθουν ως συνέχεια των προηγούμενων και θα σφίξουν κι άλλο τον κορσέ στον λαιμό μας. Και πού να δείτε τι θα συμβεί, εάν ξεσπάσει νέα κρίση…

ΠΡΙΝ