Καταγγελία για τη δράση των ΜΑΤ στα Εξάρχεια: Ρίψη ασφυξιογόνου σε θαμώνες καφέ στον πεζόδρομο της Κωλέττη – Τραυματισμός μιας γυναίκας

«Στις 14 Σεπτεμβρίου είχαμε για μια ακόμα φορά υπέρμετρη χρήση βίας και χημικού πολέμου από την Αστυνομία. Από την ώρα που η μεγάλη σε πλήθος πορεία επέστρεψε στην περιοχή οι αστυνομικές δυνάμεις ήταν σε υπερ-ετοιμότητα λέγοντας «απόψε θα γράψουμε ιστορία», «θα σας λιώσουμε» και άλλα πολλά καταδεικνύοντας ποιος πολώνει την κατάσταση στην περιοχή.

Η γενικευμένη επίθεση προς την πλατεία Εξαρχείων οδήγησε σε ασφυκτική ατμόσφαιρα σε όποιον έτυχε να βρίσκεται πέριξ αυτής και ιδιαίτερα στην οδό Θεμιστοκλέους. Αποτέλεσμα ήταν να έχουμε αρκετά περιστατικά αναπνευστικών προβλημάτων με χαρακτηριστική περίπτωση κατοίκου η οποία δέχθηκε την χημική επίθεση επιστρέφοντας απλά από τα ψώνια και ήταν καταφανώς η ειδεχθής προσωποποίησης της ανομίας.

Χαρακτηριστικά περίπτωση είναι η ρίψη ασφυξιογόνου σε θαμώνες καφέ στον πεζόδρομο της Κωλέττη την οποία έχουμε αποτυπωμένη σε φωτογραφία, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό μιας κοπέλας στο πίσω μέρος του τριχωτού της κεφαλής και η οποία έπαθε κρίση πανικού, ενώ ανέφερε έντονη δυσφορία και καύσο στο πρόσωπο απόρροια της έκθεσης της στο χημικό νέφος.

Κλείνοντας θέλουμε να επισημάνουμε για μια ακόμα φορά την άρνηση των διωκτικών δυνάμεων σε μέλη μας να προσεγγίσουμε σημεία και να προσφέρουμε ιατρική βοήθεια με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση τραυματισμένου ατόμου το οποίο έχει ήδη συλληφθεί και ακινητοποιηθεί. Υπενθυμίζουμε ότι το δικαίωμα στην υγεία είναι καθολικό για όλους ανεξαιρέτως.

Δεν επιθυμούμε να γράφουμε πολεμικές ανταποκρίσεις, ούτε να γίνουμε μάντης κακών, αλλά η ένταση της καταστολής και η μεγέθυνση της είναι σαν την ρωσική ρουλέτα κάποια στιγμή θα εκπυρσοκροτήσει. Η ΕΛ.ΑΣ όντως έγραψε χθες ιστορία: Μιά ακόμα σελίδα στην αήθη αντικοινωνική συμπεριφορά της. Ευχαριστούμε κατοίκους της περιοχής που μας δώρισαν αντιασφυξιογόνες μάσκες για την διευκόλυνση του έργου μας.

Αλληλέγγυοι Λειτουργοί Υγείας
15/9/2019»

Ημεροδρόμος