Ο Χουάν Γκουαϊδό, που προ μηνών τέθηκε επικεφαλής της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος του Απριλίου κατά του προέδρου Νικολά Μαδούρο, δέχθηκε ακόμα ένα επικοινωνιακό πλήγμα καθώς κυκλοφόρησαν φωτογραφίες του με μέλη παραστρατιωτικής οργάνωσης της Κολομβίας, η οποία κάνει λαθρεμπόριο ναρκωτικών. Η αστυνομία της Κολομβίας επιβεβαίωσε ότι οι άνθρωποι με τους οποίος φωτογραφήθηκε ο Γκουαϊδό αποτελούν μέλη παραστρατιωτικής ομάδας που εμπλέκεται με ναρκωτικά.

Σύμφωνα μ πληροφορίες του Guardian και της Daily Sabah, η αστυνομία της Κολομβίας επιβεβαίωσε ότι ο αποτυχημένος πραξικοπηματίας, Χουάν Γκουαϊδό, φωτογραφήθηκε με μέλη της παραστρατιωτικής οργάνωσης «Los Rastrojos» (τα απομεινάρια), που κάνει ευρεία διακίνηση ναρκωτικών.

Όπως αναφέρεται στην καταγγελία, η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να έρθουν σε επαφή τον περασμένο Φεβρουάριο η κυβέρνηση της Κολομβίας και ο τότε επίδοξος πραξικοπηματίας Γκουαϊδό. Επισημαίνεται πως «οι Los Rastrojos είναι μια βίαια εγκληματική οργάνωση που ελέγχει πολλούς  “διαδρόμους» εγκληματικών οργανώσεων και λέγεται ότι είναι υπεύθυνη για τη διακίνηση τόνων κοκαΐνης προς τις ΗΠΑ κάθε χρόνο»

tpp