Η νέα δημοτική αρχή του Σταμάτη Κάρμαντζη στη Χίο φαίνεται πως δεν συμπαθεί ιδιαιτέρως τους πολιτικούς γάμους.

Με απόφαση του Σ. Κάρμαντζη, όπως καταγράφει η ιστοσελίδα της Χίου, astraparis.gr, δεν θα τελούνται στο εξής πολιτικοί γάμοι στο δημαρχείο Χίου. Όσοι επιλέγουν τον πολιτικό γάμο θα… αποκεντρώνονται σε περιφερειακά δημοτικά κτίρια και συγκεκριμένα στα πρώην δημαρχεία Ομηρούπολης, στον Βροντάδο  και Αγίου Μηνά, στα Θυμιανά.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα «μια τέτοια απόφαση, η οποία δημιουργεί σοβαρά κοινωνικά προβλήματα και αναντίρρητα υποβαθμίζει τον θεσμό του πολιτικού γάμου, τυγχάνει ευμενούς υποδοχής από τον μητροπολίτη Χίου Μάρκο, ο οποίος ουδέποτε έβλεπε με καλό μάτι να γίνονται γάμοι στο δημαρχείο».

Σύμφωνα με τη ιστοσελίδα «η απόφαση της νέας δημοτικής αρχής θα τύχει άμεσης εφαρμογής με ένα ενδεχόμενο να τελεσθούν κάποιοι ελάχιστοι γάμοι, που ήδη έχουν ορισθεί στο δημαρχείο Χίου αν και υπάρχει περίπτωση και αυτοί να μετακινηθούν μακριά, αλλά όχι τόσο, στο κτίριο του πρώην ΔΗΠΕΘΕ, δίπλα στο Εργατικό Κέντρο Χίου».

Ο κύριος Σταμάτης Καρμάντζης είναι εκλεκτός της ΝΔ και ιδιαιτέρως του αντιπροέδρου της ΝΔ, Αδ. Γεωργιάδη (υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων πλέον).

Ο Στ. Κάρμαντζης, απαντώντας για την απόφαση του στο politischios.gr ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχουν θρησκευτικά  κίνητρα αλλά μόνο χωροταξικά κίνητρα. Συμπλήρωσε, δε, ότι η απόφαση λήφθηκε για τη διευκόλυνση των πολιτών. Υποστήριξε ότι η κεντρική αίθουσα που χρησιμοποιείται για γάμους, χρησιμοποιείται επίσης για συνεδριάσεις επιτροπών και συναντήσεις, με αποτέλεσμα πολλές φορές οι γάμοι να γίνονται βιαστικά ή οι επιτροπές να βιάζονται να ολοκληρώσουν τις συνεδριάσεις εξαιτίας γάμου που ακολουθεί.

Με την απόφαση του, είπε, προσφέρονται χώροι στα νέα ζευγάρια και με άνεση για οποιοδήποτε κέρασμα ακολουθεί στη συνέχεια. «Με αυτή μας την απόφαση κάνουμε πιο εύκολη υπόθεση τον πολιτικό γάμο και αν χρειαστεί θα ανοίξουμε όλα τα πρώην δημαρχεία σε όλη τη Χίο από τη Βολισσό μέχρι και το Πυργί», κατέληξε.

 

Ημεροδρόμος