Ο ιδιοκτήτης της Tesla Ίλον Μασκ προτείνει να βομβαρδισθεί με πυρηνικά ο Άρης για να γίνει κατοικήσιμος!

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Tesla Ίλον Μασκ ξανακτύπησε: «Βομβαρδίστε με πυρηνικά τον Άρη!» (Nuke Mars), αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter επαναπροτείνοντας την ιδέα του να βομβαρδισθεί ο «κόκκινος πλανήτης» με πυρηνικά όπλα προκειμένου να τον κάνουν πιο “κατοικήσιμο” για τον άνθρωπο.

Σκοπός του βομβαρδισμού του Άρη με πυρηνικά είναι να λιώσουν οι παγοσκεπείς κορυφές του και να απελευθερωθεί πρώτα το νερό, που είναι παγιδευμένο στους πόλους του και κατόπιν το CO2 στην ατμόσφαιρά του, ώστε με το φαινόμενο αντίστοιχο του γήινου «θερμοκηπίου», που θα δημιουργηθεί να γίνουν πιο ανεκτές οι ακραίες θερμοκρασίες του.

Το 2015 ο ‘κος Τέσλα’ είχε ξαναδιατυπώσει την θεωρία του για χρήση βόμβας υδρογόνου μπροστά στις τηλεκάμερες της εκπομπής The Late Show With Stephen Colbert, με αποτέλεσμα να τον χαρακτηρίσει ο οικοδεσπότης του ως τον «κακό των κόμικς».

Οι επιστήμονες έχουν χαρακτηρίσει όχι μόνον απραγματοποίητη, αλλά και ανεύθυνη, τη θεωρία του Μασκ, τόσο από πλευράς της διαθέσιμης από τον άνθρωπο τεχνολογία για την υλοποίησή της, όσο και για το αποτέλεσμα.

Το να προσπαθήσουμε να μετατρέψουμε τον Άρη σε περιβάλλον αντίστοιχο της Γης (Terraform, όπως λέγεται, κάνοντας ένα λογοπαίγνιο) αγγίζει μάλλον τα όρια της επιστημονικής φαντασίας και δεν προσεγγίζει καν τις όποιες πιθανές δυνατότητες να αποικηθεί ο πλανήτης αυτός.

Το κεφάλαιο δεν έχει ενδοιασμούς μπρος στη διάνοιξη νέων δρόμων κερδοφορίας. Φανταστείτε δουλειές που θα ανοίξουν για την Space X, τη διαστημική εταιρεία του Έλον Μασκ.

Τον Σεπτέμβριο του 2016, ο Διευθύνων Σύμβουλος της SpaceX Έλον Μασκ αποκάλυψε τη γενική αρχιτεκτονική ενός νέου προγράμματος, που ονομάζεται Σύστημα Διαπλανητικών Μεταφορών. Πρόκειται για μια φιλόδοξη πρωτοβουλία, η οποία με ιδιωτική χρηματοδότηση θα αναπτύξει διαστημική τεχνολογία για χρήση σε επανδρωμένες διαπλανητικές πτήσεις, με πρώτο στόχο τη δημιουργία μιας μόνιμης και αυτόνομης βάσης στον πλανήτη Άρη. Το 2017, ο Μασκ παρουσίασε την ενημερωμένη διαμόρφωση του συστήματος, που πλέον ονομάζεται SpaceX Starship, θα είναι πλήρως επαναχρησιμοποιήσιμο και θα είναι ο μεγαλύτερος και ισχυρότερος πύραυλος του κόσμου όταν θα κάνει τις πρώτες του πτήσεις, που επί του παρόντος προγραμματίζονται για τις αρχές της δεκαετίας του 2020.

Έτσι γίνονται οι δουλειές. Πρώτα βομβαρδίζουμε και έπειτα έρχονται τα κέρδη…

Επιμέλεια-σχόλιο: Ν.Π.

Εύφορη Πεδιάδα