Της Ellen Brown

Όταν η Federal Reserve μείωσε τα επιτόκια την περασμένη εβδομάδα, οι σχολιαστές ρώτησαν γιατί. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η οικονομία ανέκαμψε, η ανεργία ήταν κάτω από 4% και η αύξηση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος ήταν πάνω από 3%. Αν μη τι άλλο, με τη συλλογιστική της Fed, θα έπρεπε να αυξάνει τα επιτόκια.

Οι αυθεντίες της αγοράς εξήγησαν ότι είμαστε σε εμπορικό πόλεμο και πόλεμο νομισμάτων. Άλλες κεντρικές τράπεζες μείωσαν τα επιτόκιά τους και η Fed έπρεπε να ακολουθήσει το παράδειγμά τους προκειμένου να αποφευχθεί η υπερεκτίμηση του δολαρίου σε σχέση με τα άλλα νομίσματα. Η θεωρία λέει ότι ένα φθηνότερο δολάριο θα κάνει τα αμερικανικά προϊόντα πιο ελκυστικά στις ξένες αγορές, βοηθώντας τις παραγωγικές και εργασιακές βάσεις μας.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο Πρόεδρος Trump ακολούθησε τις μειώσεις των επιτοκίων, απειλώντας να επιβάλει , την 1η Σεπτεμβρίου, νέους δασμούς 10% σε κινεζικά προϊόντα ύψους 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Κίνα απάντησε αναστέλλοντας τις εισαγωγές γεωργικών προϊόντων των ΗΠΑ από κρατικές εταιρείες και αφήνοντας την αξία του γουάν σε πτώση. Τη Δευτέρα, ο Dow Jones Industrial Average υποχώρησε σχεδόν 770 μονάδες, η χειρότερη ημέρα του για το 2019. Ο πόλεμος συνεχιζόταν.

ΠΗΓΗ:truthdig

Εύφορη Πεδιάδα