«Εάν δεν δημιουργηθεί μία υπηρεσία περιφρούρησης του ασύλου, ένα σώμα πανεπιστημιακής ασφάλειας, πανεπιστημιακής αστυνομίας, με την εκπαίδευση ένστολων, με τα μέσα και τα αγαθά που χρειάζονται, έτσι ώστε να περιφρουρηθεί η περιουσία του πανεπιστημίου, η ακαδημαϊκή ελευθερία, το δικαίωμα στην έκφραση όλων των απόψεων, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΜέΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης!  «Η πρώτη μέριμνα της πολιτείας θα έπρεπε εδώ και χρόνια να είναι η δημιουργία αυτής της πανεπιστημιακής υπηρεσίας διαφύλαξης και περιφρούρησης του ασύλου», συμπλήρωσε.

Για να στηρίξει το επιχείρημα του περιέγραψε ένα περιστατικό από το Δεκέμβριο του 2009, στη Νομική Σχολή, όταν έκανε μάθημα σε πρωτοετείς φοιτητές.«Μέσα από το κλιμακοστάσιο ακούσαμε τον θόρυβο από τους εισβολείς. Γνωρίζαμε ότι ήμασταν στα πρόθυρα εισβολείς από καταληψίες εξωπανεπιστημιακούς. Όσο ο θόρυβος αυτός ανέβαινε σταμάτησα και ρώτησα τους φοιτητές τι να κάνουμε, να φύγουμε ή να παραμείνουμε για να υπερασπιστούμε το άσυλο; Προτιμήσαμε να μείνουμε και συνεχίσαμε το μάθημα». Επίσης, διάβασε απόσπασμα άρθρου που είχε γράψει τότε στην Καθημερινή, όπου ισχυριζόταν, μεταξύ άλλων: «Το άσυλο απαιτεί περιφρούρηση, διαφύλαξη, γιατί αλλιώς μετατρέπεται σε ασυλία εκείνων που στρέφονται εναντίον του πανεπιστημιακού ασύλου».

Πολύ… αριστερή η πρόταση του Γ. Βαρουφάκη για «πανεπιστημιακή αστυνομία» που θα… προστατεύει το άσυλο! Είναι, προφανώς, στο κλίμα του τίτλου του κόμματος του, δηλαδή της «ρεαλιστικής ανυπακοής»! Άντε, και εις ανώτερα, κατάφερε να πάει κι ένα βήμα παραπέρα από την κατάργηση του ασύλου που επιδιώκει η Νέα Δημοκρατία!

Δείτε στο βίντεο μετά το 9.40 την παρέμβαση του Γ. Βαρουφάκη σε σχέση με το άσυλο:

Ημεροδρόμος