Του Γεράσιμου Λιβιτσάνου

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι το κυβερνητικό σχήμα διαθέτει στο εσωτερικό της μία συγκροτημένη ομάδα που λειτουργεί με αποκλειστικό αντικείμενο την διευκόλυνση των επενδυτών και μάλιστα διαθέτει …εσωτερική συνεννόηση.

Χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε σε τηλεοπτική του συνέντευξη: «Θέλω να πω σε κάθε επενδυτή που θέλει να έρθει στην Ελλάδα, ότι πλέον έχει φτιάξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μια πραγματική ομάδα υπουργών σε κρίσιμα για τις επενδύσεις υπουργεία που μπορούμε να συνεννοηθούμε μεταξύ μας» τονίζοντας ότι «αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία». Επίσης απεύθυνε πρόσκληση στους ιδιώτες λέγοντας: «Θέλω να απευθύνω ένα μήνυμα σε κάθε επενδυτή: Θα σας κάνουμε τη ζωή πιο εύκολη, η νοοτροπία κατά των επενδύσεων ανήκει στο παρελθόν».

Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι την κυβέρνηση δεν την ενδιαφέρει το πολιτικό παρελθόν των στελεχών της κυβέρνησης που ασχολούνται με τις επενδύσεις και ότι ισχύει το δόγμα«άσπρη γάτα – μαύρη γάτα, αρκεί να πιάνει τα ποντίκια».

Μάλιστα ο Άδωνις Γεωργιάδης παρέθεσε και συγκεκριμένο παράδειγμα, ερωτώμενος για την επένδυση στο Ελληνικό, και αναφέρθηκε στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. «Έχω καθημερινή επικοινωνία με την κ.Μενδώνη» είπε, προσθέτοντας πως «η παρουσία της κυρίας Μενδώνη στο υπουργείο Πολιτισμού ήταν πολύ κρίσιμη επιλογή». «Έχω εντυπωσιαστεί από την ταχύτητα και την ικανότητα της να λύνει προβλήματα», συμπλήρωσε και επισήμανε μάλιστα ότι η εν λόγω υπουργός «ήταν βενιζελικό ΠΑΣΟΚ».

Ημεροδρόμος