Δικαιοσύνη «με στολή» αποφυλακίζει Κορκονέα και αθωώνει Σαραλιώτη

Σε μια προκλητική απόφαση που δημιουργεί μόνο οργή το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, επέβαλε ποινή κάθειρξης μόλις 13 ετών στον Επαμεινώνδα Κορκονέα παρά την ομόφωνη καταδίκη του για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.. Έσπασαν τα ισόβια της πρωτόδικης ποινής! Κι αυτό γιατί το δικαστήριο αναγνώρισε στον πρώην ειδικό φρουρό το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, ενώ δολοφόνησε εν ψυχρώ ένα 15χρονο παιδί!

Πρόκειται για μια εξέλιξη που ανοίγει διάπλατα την πόρτα για την αποφυλάκιση του Κορκονέα, που έχει εκτίσει 11 χρόνια.

Η υπεράσπιση έκανε λόγο για «προδιαγεγραμμένη ποινή μετά τη μεθόδευση που υπήρξε για αναβολή» ώστε να δικαστεί με το νέο ποινικό κώδικα που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Αθώος ο συνεργός…

Νωρίτερα το δικαστήριο έκρινε αθώο τον παρτενέρ του Κορκονέα Βασίλη Σαραλιώτη που σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε δεκαετή κάθειρξη χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικών. Αυτή η εξέλιξη ανοίγει την πόρτα ακόμα και για την επιστροφή του Σαραλιώτη στο αστυνομικό σώμα, ενός ανθρώπου που υποστήριξε ότι «δεν κατάλαβε τους πυροβολισμούς» λόγω της φασαρίας από τη χειροβομβίδα κρότου-λάμψης που έριξε ο ίδιος!

Αντίθετα το δικαστήριο κήρυξε ομόφωνα ένοχο τον Κορκονέα για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, δεν έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα για αλλαγή κατηγορητηρίου, ενώ απέρριψε και τους ισχυρισμούς περί «ψυχικής ορμής και ασυνείδητης αμέλειας».

Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας έχει καταδικαστεί από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας σε ισόβια για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο και χωρίς να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά. Ο Σαραλιώτης, είχε αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους το 2012.

Εμείς δεν αναγνωρίζουμε κανένα ελαφρυντικό

Η προκλητική απόφαση είναι ένας κρίκος που έρχεται να προστεθεί στο κλίμα αυταρχισμού και αστυνομοκρατίας που καλλιεργούν κυβέρνηση και ΜΜΕ.

Η νεολαία που δέκα χρόνια τώρα κατεβαίνει στους δρόμους ζητώντας δικαιοσύνη για το στυγερό έγκλημα δεν αναγνωρίζει κανένα ελαφρυντικό όχι μόνο στον ηθικό αυτουργό, αλλά και σε όλο το σύστημα που όπλισε το χέρι του αστυνομικού.

ΠΡΙΝ