Συνεχείς οι παλινωδίες των κυβερνητικών στελεχών, αλλά ένα είναι ξεκάθαρο ότι η συμφωνία θα εφαρμοστεί μέχρι κεραίας

Οι παλινωδίες που άπαντες περιμέναν σχετικά με την τακτική που θα κρατήσει η Νέα Δημοκρατία για το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών γίνονται πλέον εμφανείς.

Μετά τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Κ. Παναγιωτόπουλου που εμφανίστηκε στο συνέδριο του Εκόνομιστ ώς υποστηρικτής της Συμφωνίας των Πρεσπών, ήρθε ο γνωστός Κώστας Κυρανάκης για να γράψει στα social media πως η Ν.Δ θα «διορθώσει» την συμφωνία.

Η διαφορά ανάμεσα στους δύο όμως είναι πως ο υπουργός Άμυνας έκανε αυτή την τοποθέτηση έχοντας δίπλα του (όπως θα δείτε και στο βίντεο που παραθέτουμε) τον αμερικανό πρέσβυ Τζέφρυ Πάιατ.

Όπως υποστήριξε σε ανάρτησή του ο Κ.Κυρανάκης «Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια εθνική ήττα που πλήγωσε όλους τους Έλληνες. Η Νέα Δημοκρατία εξελέγη στην κυβέρνηση για να τη διορθώσει, όχι για να την υπερασπιστεί».

Αυτά ενώ Κ. Παναγιωτόπουλος είχε ξεκαθαρίσει στην δική του δήλωση όπως ακούγεται και στο βίντεο: «Δεν αμφισβητώ την πρόθεση κανενός ότι αυτή η Συμφωνία επιτεύχθηκε για καλό σκοπό, για να ενισχύσει τη σταθερότητα στην περιοχή, για να ενισχύσει τις γεωπολιτικές σταθερές της περιοχής, έτσι ώστε να μην υπάρξουν ανατροπές. Απλά, η άποψή μου είναι, με κάθε καλή πρόθεση, ότι για να σταθεί αυτή η Συνθήκη και να παράξει θετικά αποτελέσματα, θα πρέπει και τα δύο μέρη να σταθούν με προσήλωση στην τήρηση των ουσιωδών όρων αυτής. Αυτή είναι και η θέση μου, αν θέλετε ως νομικού. Αν αυτή εφαρμοστεί με απαρέγκλιτη τήρηση όλων των ουσιωδών όρων της, τότε νομίζω ότι θα μπορούμε να πάμε σε ένα καλύτερο μέλλον.»

Στο συνέδριο του Εκόνομιστ τοποθετήθηκε και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης υποστηρίζοντας πως «τα πολιτικά ζητήματα που έχουμε μεταξύ μας (σ.σ. με τα Σκόπια) που έχουν επιλυθεί σε μεγάλο βαθμό με τη Συμφωνία των Πρεσπών, μας αφήνουν χώρο για να κάνουμε περισσότερα στο χώρο της οικονομίας».

Σε αυτά ήρθε να προστεθεί και ο διορισμός του Γ.Μαυρωτά, που ψήφισε την Συμφωνία των Πρεσπών ως μέλος του Ποταμιού στην θέση του γ.γραμματέα Αθλητισμού.

Το ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα εφαρμοστεί από την Νέα Δημοκρατία είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο. Αφού ακριβώς αυτή ειναι η απαίτηση των «στρατηγικών εταίρων» δηλάδη των ΗΠΑ. Το μόνο ζήτημα είναι το πώς θα κουμαντάρει τους ψηφοφόρους της που άλλα τους έταξε…

Ημεροδρόμος