Του Νίκου Μπογιόπουλου

Μία γυναίκα με καταγωγή από την Αρμενία που βρισκόταν στην Ελλάδα χωρίς χαρτιά και εργαζόταν ως αποκλειστική νοσοκόμα, έχασε τη ζωή της πέφτοντας στο κενό από το κτίριο του Νοσοκομείου Νίκαιας, στην προσπάθειά της να αποφύγει τον έλεγχο της αστυνομίας (https://www.imerodromos.gr/sto-keno-gia-30-eyro/)

Η Athens Voice έσπευσε να παρουσιάσει την είδηση με το παρακάτω… αστείο σχόλιο (https://www.imerodromos.gr/chrysaygitiki-foni/). Οπως κάθε θρασύδειλος, το εκλεκτό αυτό μέσο, μετά τις αντιδράσεις, κατέβασε την ανάρτηση.

Κι όπως κάθε θρασύδειλος που πιάστηκε στα πράσα, άρχισε να κεκεδίζει δικολαβισμούς και να τραυλίζει “συγγνώμες” που παραπέμπουν στο ανύπαρκτο φιλότιμο (https://www.athensvoice.gr/…/559050_i-apantisi-tis-athens-v…)

Ωστόσο, η αλήθεια δεν κρύβεται: “….αν το κάθε «Μακελειό» δείχνει την ωμή μορφή του φασισμού και της μισαλλοδοξίας, η κάθε Athens Voice καλλωπίζει την όψη της φρίκης, βάζει το όμορφο περιτύλιγμα, μια περίτεχνη κορδέλα δώρου και τα σερβίρει στον μέσο αναγνώστη ως κάτι κανονικό, ή και μοντέρνο” (thepressprotject).
Η αλήθεια δεν κρύβεται. Είναι τόσο ωμή, όσο και η σκατοψυχιά:

Ο ρατσιστικός μισανθρωπισμός, η δημοσιοκαφρίλα, ο “σοβαρός” χρυσαυγιτισμός και ο “λιγούτσικος” ναζισμός, μπορούν να φορέσουν πολλές μάσκες.

Μπορούν ακόμα – ακόμα (η μαντάμ Σώτη Τριανταφύλλου θα είχε, ίσως, τη δυνατότητα να μας διαφωτίσει) να φορέσουν και τη μάσκα του …χιούμορ. Του νεοφιλελεύθερου… χιούμορ.

Για να δουλέψει, βέβαια, η μάσκα του… χιούμορ και να καλύψει την ασχήμια, άλλοτε του φασισμού και άλλοτε της απλής και… καλής σκατοψυχιάς, χρειάζεται μια προϋπόθεση: Να ξεχάσεις την έννοια “Ανθρωπος”.

Αλλά, τότε, όποια μάσκα και να φορέσεις η γύμνια και το αποκρουστικό της θέαμα δεν κρύβονται. Με τίποτα.

Ημεροδρόμος