Για την πλήρη εφαρμογή των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων όπως είναι η μείωση του αφορολόγητου μιλά ανοιχτά ο Πολ Τόμσεν, όμως η κυβέρνηση κρύβει αυτά που έχει συμφωνήσει κάτω από το προεκλογικό χαλί, κάνει ό,τι δεν ακούει ή δεν θεωρεί απαραίτητο να μιλήσει γι’ αυτά τα δυσάρεστα στον ελληνικό λαό.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Ταμείου, ήταν σαφέστατος. «Πρέπει να ελευθερωθούν πόροι» (ευφημισμός των περικοπών) που θα επιτρέψουν τον εκσυγχρονισμό της οικονομίας και την ανάκτηση των δημοσίων δαπανών «που έχουν συμπιεστεί σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα στη διάρκεια της κρίσης». Επίσης ο Τόμσεν δεν παρέλειψε να εκφράσει την ικανοποίησή του για το ενδεχόμενης πρόωρης αποπληρωμής του δανείου του ΔΝΤ προς την Ελλάδα και να παραδεχτεί ότι η χώρα τα πήγε «εξαιρετικά καλά» ως προς τη δημοσιονομική προσαρμογή.

Οι περικοπές έχουν εξαφανιστεί από την πολιτική ατζέντα της κυβέρνησης – αλλά και της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μια που ο αέρας μυρίζει εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει και υπόσχεται τυράκια (π.χ. 120 δόσεις) ώστε να ξεχαστεί η φάκα που μας περιμένει στη γωνία. Ταυτόχρονα, κόμματα και ΜΜΕ παίζουν το παιχνίδι των σκανδάλων ξεχνώντας όμως ότι ο κόσμος ψηφίζει με βάση την τσέπη του και όχι τις υποψίες, του υπαινιγμούς ή τις ψεύτικες διαβεβαιώσεις.

ΠΡΙΝ