309320120141821_b_marmarinh

«Οι Τούρκοι δεν ήσαν οι χειρότεροι … Ο ελληνικός λαός δε θάκανε την επανάσταση για ν’ αποκαταστήσει και πολιτικά τους κοτσαμπάσηδες. Οι λέγοντες ότι η Επανάσταση ήταν μόνον Εθνική, ή είναι αδιάβαστοι, ή δε μας λένε την αλήθεια. Σκοτώνοντας τους Τούρκους ήξερε ότι σκοτώνει το σύμμαχο των κοτσαμπάσηδων. Χωρίς τον αφανισμό πρώτα αυτουνού, δεν μπόραε να ξεπάτωνε τους άλλους. Το ότι σ’ αυτόν η Επανάσταση γελάστηκε, δεν παει να πει ότι τους εφείσθη. Θα τους πέρναε εν στόματι μαχαίρας. Το ότι νόμισε ότι για τούτο είχε καιρό, αυτό της έφαγε … Η Επανάσταση απότυχε…».

Γιάννης Σκαρίμπας – «Το ’21 και η αλήθεια»

Το βιβλίο του Γ. Σκαρίμπα είναι ότι καλύτερο έχει γραφτεί για την επανάσταση του 1821 και φωτίζει το αληθινό νόημα της πέρα απ” τα παραμύθια που μας διδάσκει η επίσημη ιστορία.

Μια αθέατη πλευρα της επανάστασης παραθέτουμε παρακάτω επικαλούμενοι στοιχεία από χθεσινό κείμενο της Realnews που υπογράφει ο Τάσος Κοντογιαννίδης, και στο οποίο αναφέρεται ότι αρκετοί από τους αγωνιστές της Επανάστασης του 1821, αντί να ανταμειφθούν από την πατρίδα με τιμές για την προσφορά τους στον Αγώνα, σαν τον Κρόνο που τρώει τα παιδιά του, δέχτηκαν ύβρεις άλλοι διασύρθηκαν με απαράδεκτες κατηγορίες κάποιοι άλλοι φυλακίστηκαν και δολοφονήθηκαν, ενώ ορισμένοι κατάντησαν ζητιάνοι εις τας δυσμάς του βίου τους για να επιβιώσουν…

Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης  συνελήφθη μετά τη μάχη στο Δραγατσάνι από τους Αυστριακούς κλείστηκε στα υγρά μπουντρούμια και αποφυλακίστηκε με κλονισμένη την υγεία.  Πέθανε τρεις μήνες μετά (19-1-1828), μόλις 36 ετών, εγκαταλελειμμένος στη Βιέννη! Το απαράδεκτο για το ελληνικό κράτος είναι πως όταν μεταφέρθηκαν (στα μέσα της δεκαετίας του ’60) τα οστά του, σε μικρό κιβώτιο, από το Ιάσιο στην Ελλάδα, έμειναν για μία διετία στα αζήτητα του τελωνείου του αεροδρομίου Αθηνών!

Ο αδελφός του, Δημήτριος Υψηλάντης διασύρθηκε και κατηγορήθηκε-επειδή διαφώνησε για έναν συμβιβασμό με τους Οθωμανούς-από ανεγκέφαλους που με ψήφισμα τον καθαίρεσαν και τον υποβίβασαν σε πολίτη β” τάξεως! Ευτυχώς ένα χρόνο μετά (20-3-1827), ο Σουλιώτης στρατηγός Κίτσος Τζαβέλας πέτυχε στη Συνέλευση ακύρωση του ατιμωτικού ψηφίσματος.

Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης φυλακίστηκε δύο φορές. Την πρώτη στο Ναύπλιο με τον γιοτου Πάνο στις αντιπα ραθέσεις πολιτικών-στρατιωτικών και τη δεύτερη στο Παλαμήδι το 1833, μετην κατηγορία της εσχάτης προδοσίας μαζί με τον Δημήτριο Πλαπούτα, γιατί διαφώνησαν με την πολιτική της Αντιβασιλείας. Στις 25-5-1834 καταδιάστηκε σε θάνατο, παρά τις διαφωνίες Τερτσέτη – Πολυζωίδη. Ελαβε χάρη μετά την ενηλικίωση του Οθωνα, το 1835.

Η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, που ξόδεψε την περιουσία της στον Αγώνα, επειδή αντέδρασε και ζήτησε να αποφυλακιστεί ο Κολοκοτρώνης κρίθηκε επικίνδυνη, συνελήφθη, φυλακίστη και εξορίστηκε στις Σπέτσες. Δολοφονήθηκε από τους συμπεθέρουςτης Κουτσαίους, χωρίς να αναζητηθούν οι δράστες.

Η Μαντώ Μαυρογένους που διέθεσετα πλοία της στον Αγώνα, απογοητευμένη από τον ατυχή έρωτά της μετονΔημ. Υψηλάντη και καταδιωκόμενη από τον Ιωάννη Κωλέττη, πέθανε στη Μύκονο πάμπτωχη, παραγκωνισμένη και λησμονημένη από την πατρίδα που ελευθέρωσε.

Ο Νικηταράς Τουρκοφάγος («που “χε στα πόδια του φτερά και στην καρδιά ατσάλι») συνελήφθη το 1839 από την κυβέρνηση και καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκιση, γιατί τάχα το ρωσόφιλο κόμμα, στο οποίο ανήκε, επεδίωκε αντικατάσταση του Οθωνα με κάποιον πρίγκιπα. Εξετισετην ποινή στις φυλακές Αίγινας και αποφυλακίστηκε με κλονισμένη σχεδόν ολική τύφλωση, από τα βασανιστήρια  Αντί για σύνταξη, του χορηγήθηκε «άδεια επετείας» στον ναό της Ευαγγελίστριας «εκάστην Παρασκευή!».

Ο Οδυσσέας Ανδρούτσος συλλαμβάνεται στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου με εντολή της κυβέρνησης Κωλέττη – Κουντουριώτη από το πρωτοπαλίκαρο του Γιάννη Γκούρα, μεταφέρεται στη Μονή Αγίου Σεραφείμ στον Ελικώνα και μετά στο φρούριο των Αθηνών, προπιλακιζόμενος και λιθοβολούμενος. Στις 5-6-1825, με διαταγή του Γκούρα, τρεις άνδρες του τον θανατώνουν έπειτα από βασανιστήρια.

Ο Πετράμπεης Μαυρομιχάλης, ηγετική μορφή του Αγώνα, φυλακίστηκε με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας στο Ναύπλιο, όταν ξέσπάσε στη Μάνη ανταρσία από τον αδελ φό του Τζαννή. Ζήτησε τότε να πάει στη Μάνη να καθησυχάσει τα πράγματα, δεν του επετράπη, και όταν επεχείρησε να διαφύγει με αγγλικό πλοίο συνελήφθη και φυλακίστηκε. Αποφυλακίστηκε το 1832, μετά τη δολοφονία του Καποδίστρια από τους γιους του.

Πηγή : realnews