του Γεράσιμου Χολέβα

Το Σαββατοκύριακο οι αναγνώστες που κοίταξαν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων – είτε στα περίπτερα, είτε διαδικτυακά – είδαν το φασιστοπρωτοσέλιδο της υποκοπροφυλλάδας «Μακελειό» του Χίου.

Είδαν και κάτι άλλο: Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας (;) Εspresso να ξεπλένει τον αρχιναζί Μιχαλολιάκο, με μια «καταιγιστική συνέντευξη»!

Χαρακτηριστικός και ο τίτλος της ίδιας της συνέντευξης: «Ο Μιχαλολιάκος ”απασφαλίζει” – “Δεν ντρέπομαι για τίποτε”».

Στη διαδικτυακή έκδοση της Espresso, όπου υπάρχει η συνέντευξη – ξέπλυμα, διαβάζουμε (εδώ):

  • Ο αρχιναζί της Χρυσής Αυγής δηλώνει βαθιά θρησκευόμενος: «Αγαπω τα λάθη του, είναι οι δοκιμασίες που η Θεία Πρόνοια θέτει στον καθένα από εμάς» – «Πιστεύω στο Θεό και την Ορθοδοξία».
  • Ο αρχιναζί της Χρυσής Αυγής  λέει πως εξέφρασε τη λύπη του από τη πρώτη στιγμή για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα (εδώ θα τον ακούσετε να αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη).
  • Ο αρχιναζί της Χρυσής Αυγής στα περί εθνικοσοσιαλισμού απαντά: «Δεν ντρέπομαι για τίποτε». Υποστηρίζει πως «άρθρα υπήρχαν μόνο πριν από πολλά χρόνια περί εθνικοσοσιαλισμού»
  • Τώρα, ισχυρίζεται, οι χρυσαυγίτες είναι Έλληνες εθνικιστές που τους εκφράζει «η αρχαία Σπάρτη» «η “Πολιτεία” του Πλάτωνος», «η πεφωτισμένη δεσποτεία της Βυζαντινής μας Αυτοκρατορίας»! «Μας εκφράζουν πρότυπα ελληνικά και μόνον», υποστηρίζει. Για τα ΨΕΜΑΤΑ που λέει, για τον εθνικοσοσιαλισμό και τη Χρυσή Αυγή, μπορείτε να δείτε το βίντεο «Ημεροδρόμου». Οι χρυσαυγίτες ήταν και είναι ναζί. 
  • Ο αρχιναζί της Χρυσής Αυγής, μετά από σχετική ερώτηση για τον προσωπικό του χρόνο και πώς ζει, απαντά ότι διαβάζει, ακούει μουσική (ενημερώνει ότι του αρέσει ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Μίκης Θεοδωράκης και Σταμάτης Σπανουδάκης) και βλέπει κινηματογράφο (ενημερώνει πως του αρέσουν οι ταινίες του Κλιντ Ίσγουντ). Με λίγα λόγια, το ξέπλυμα είναι τόσο «καλό» που μαθαίνουμε για την καθημερινότητα ενός αρχιναζί, όπως φυσικά αυτός θέλει να την παρουσιάσει. 

Να υπενθυμίσουμε ότι η συνέντευξη του Μιχαλολιάκου δόθηκε στην ίδια εφημερίδα (;), με το γνωστό περιεχόμενο «αίμα, σπέρμα, μπουγαδόνερα», που είχε ξεπλύνει και τη χούντα μ’ εκείνη την προσφορά για χουντογλέντια με Espresso.

Ημεροδρόμος