Του Νίκου Μπογιόπουλου

Οι εξελίξεις στη Βενεζουέλα ξεγυμνώνουν τα ΗΠΑ…λληλακια του ελληνικού αστικού πολιτικού συστήματος – Νίκος Μπογιόπουλος (ηχητικό – Real fm 4/2/2019)

Μέχρι τώρα τα πραξικοπήματα γίνονταν νύχτα. Πλέον γίνονται μέρα – μεσημέρι!

Μέχρι τώρα οι ΗΠΑλληλοι του ιμπεριαλισμού στήριζαν τις αμερικανοκίνητες χούντες σιγοψιθυρίζοντάς το. Τώρα το βροντοφωνάζουν!

Τα όσα συμβαίνουν με το εν εξελίξει πραξικόπημα στη Βενεζουέλα δεν έχουν προηγούμενο. Βιώνουμε την καταρράκωση κάθε έννοιας διεθνούς δικαίου, τον απίθανο κυνισμό και την ωμότητα με την οποία οι Αμερικάνοι επιδιώκουν να βαφτίσουν «δικαίωμα» να επεμβαίνουν στο εσωτερικό τρίτων χωρών. 

Χωρίς προηγούμενο – τουλάχιστον μετά την Βαν Φλιτ και Πιουριφόι περίοδο – εξελίσσεται και η απροσχημάτιστη αμερικανοφροσύνη που επιδεικνύουν τα εν Ελλάδι τσιράκια των ΗΠΑ.

Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ και οι ναζί της Χρυσής Αυγής (που επέλεξαν στο ευρωκοινοβούλιο την τακτική της… γκαζόζας) διεκδικούν ο καθένας για λογαριασμό του το ρόλο του σημαιοφόρου – κλακαδόρου του πραξικοπήματος.

Η δε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, σε ένα ακόμα ρεσιτάλ φαρισαϊσμού,  ενώ εντός  της ΕΕ ενεργεί ως παρακολούθημα του ευρωατλαντισμού,  στο εσωτερικό της χώρας κρύβεται πίσω από την πάλαι ποτέ ανδρεοπαπανδρεική κοροϊδία «άλλο κόμμα, άλλο κυβέρνηση».

Τα γεγονότα στη Βενεζουέλα και το απίθανο αναποδογύρισμα της πραγματικότητας,  από τη μια να εγκαλούνται (!) εκείνοι που υψώνουν φωνή ενάντια στο εξόφθαλμο πραξικόπημα και από την άλλη να παριστάνουν τους «κατήγορους» και τους «δημοκράτες» (!) εκείνοι που το διαπράττουν και το στηρίζουν, σχολίασε ο δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος στην εκπομπή του στον Real fm (4/2/2019).

Ακούστε το εκτενές ηχητικό απόσπασμα:

Ημεροδρόμος