Ο φασίστας – ακροδεξιός Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος θα αρχίσει την 1η Ιανουαρίου την τετραετή θητεία του στην προεδρία της Βραζιλίας, ανήγγειλε το Σάββατο ότι σκοπεύει να υπογράψει διάταγμα που θα «εγγυάται» το δικαίωμα της οπλοφορίας στους πολίτες με λευκό ποινικό μητρώο.

«Με διάταγμα, σχεδιάζουμε να εγγυηθούμε το δικαίωμα της οπλοφορίας στους πολίτες με λευκό ποινικό μητρώο», ανέφερε σε μια ανάρτησή του στο Twitter.

Μέχρι σήμερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, η νομοθεσία στη χώρα της Λατινικής Αμερικής για τα όπλα είναι αυστηρή. Οι κάτοχοί τους οφείλουν να τα κρατούν στα σπίτια τους· απαγορεύεται η οπλοφορία σε δημόσιους χώρους εξαιρουμένων μόνο εκείνων που τους το επιτρέπει η ιδιότητά τους (των αστυνομικών, των στρατιωτικών, καθώς και των στελεχών άλλων σωμάτων ασφαλείας).

Η χαλάρωση των όρων για την οπλοφορία ήταν μια από τις πιο βασικές προεκλογικές υποσχέσεις που έδωσε ο Μπολσονάρου, επιχειρηματολογώντας πως έτσι «οι καλοί» θα μπορούν να αποδίδουν δικαιοσύνη οι ίδιοι, σε μια χώρα όπου η εγκληματικότητα βρίσκεται στα ύψη.

Ο νοσταλγός της χούντας και «πιόνι» του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στην περιοχή, επιδιώκει με κάθε τρόπο να μετατρέψει τη Βραζιλία σε ένα απέραντο «οπλοστάσιο», όπου ο «νόμος και η τάξη» θα επιβάλλονται με όρους «άγριας δύσης». Ήδη, το Κογκρέσο της Βραζιλίας συζητά μέτρα για να χαλαρώσουν οι όροι για την οπλοκατοχή.

Βέβαια από τις αποφάσεις Μπολσονάρου, τα μονοπώλια προσδοκούν τεράστια κέρδη. Οι μεγάλες εταιρείες όπλων – τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων – αναμένουν τεράστια κερδοφορία επί των ημερών της προεδρίας Μπολσονάρου. Είναι ενδεικτικό ότι η τιμή των μετοχών της εταιρείας κατασκευής όπλων, Taurus Armas SA, έχει καταγράψει άνοδο 88% στο χρηματιστήριο της χώρας, εξαιτίας των προσδοκιών περί χαλάρωσης της νομοθεσίας για την οπλοκατοχή που θα επιφέρει αύξηση των πωλήσεων!

Ημεροδρόμος