Του Γεράσιμου Χολέβα

H «αριστερή» ελληνική κυβέρνηση σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού έστειλε στις ΗΠΑ τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, κύριο Γεώργιο Κατρούγκαλο, ο οποίος – όπως είναι γνωστό σε ολόκληρο τον κόσμο – αυτοπροσδιορίζεται ως «κομμουνιστής».

  Ο «κομμουνιστής» Κατρούγκαλος είχε πολιτικό τετ α τετ με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο

(«ο Μάικ Πομπέο, επικεφαλής της CIA θα γίνει ο νέος μας υπουργός Εξωτερικών. Θα κάνει απίθανη δουλειά» είχε γράψει στο twitter ο Τραμπ όταν είχε ανακοινώσει τον Πομπέο). 

 Ο «κομμουνιστής» και ο Πομπέο αναγνώρισαν την «ιστορική πρόοδο» στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις. Ο Πομπέο χαρακτήρισε την Ελλάδα «κρίσιμη σύμμαχο των ΗΠΑ», τονίζοντας τη διευρυμένη στρατιωτική συνεργασία τους.

Ακούγοντας τα παραπάνω ο «κομμουνιστής», μεταξύ άλλων, σημείωσε:

«Οι σχέσεις μας ίσως βρίσκονται στο καλύτερο σημείο και αυτό αντικατοπτρίζει, πρώτον, την ευθυγράμμιση των συμφερόντων στην περιοχή. Δεύτερον, τις κοινές αξίες. Τρίτον, την αναγνώριση των προσπαθειών σταθεροποίησης που καταβάλει η Ελλάδα σε ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων, αλλά και στη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή». 

Δεν θα αναφερθούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες για τη συνάντηση, θέλοντας να αναδείξουμε την «είδηση». Και η «είδηση» είναι πως η κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε στις ΗΠΑ από έναν «κομμουνιστή».

Ενημερωθείτε σχετικά κι από το βίντεο από ακολουθεί: 

ημεροδρόμος