Του Στέλιου Νικητόπουλου

Με το κατηγορητήριο να έχει καταρρεύσει και τον εισαγγελέα να διαπιστώνει ότι δεν στοιχειοθετείται ούτε εγκληματική οργάνωση, ούτε απόπειρα ανθρωποκτονίας, ούτε ληστεία, ούτε παράνομη κατακράτηση και να προτείνει στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων για αυτές τις κατηγορίες, αίσθηση προκάλεσε η πρόταση του ίδιου εισαγγελέα για ενοχή των πέντε από τους 21 κατηγορούμενους για κατασκευή εκρηκτικών, έκρηξη και διακεκριμένη φθορά με βάση ένα σκούφο κι άλλα κινητά ευρήματα κι επειδή κάποιοι από αυτούς άλλαξαν κινητά τηλέφωνα την επίμαχη περίοδο του εμπρησμού του εργοταξίου των Σκουριών τον Φεβρουάριο του 2013.

«Εκτιμώ ότι πέντε από τους κατηγορούμενους βρίσκονταν στον χώρο των επεισοδίων, το δικαστήριο μπορεί να εκτιμήσει αν στόχος ήταν η κατασκευή εκρηκτικών υλών, έκρηξη και διακεκριμένη φθορά» είπε ο εισαγγελέας και η πιθανολόγησή του έγινε πρόταση ενοχής.

Κι όλα αυτά ενώ έχει προκύψει ότι τα αντικείμενα από τον χώρο του εργοταξίου περισυνέλεξαν υπάλληλοι ασφαλείας της εταιρίας, ότι φυτεύτηκαν «στοιχεία», ότι μέχρι και DNA αστυνομικού βρέθηκε σε «πειστήριο».

Τη Δευτέρα συνεχίζεται η δίκη με τις αγορεύσεις των δικηγόρων. Η απαίτηση του κινήματος είναι να μην φτιαχτούν οι επόμενοι «Θεοφίλου» και «Ηριάννες», αυτή τη φορά στις Σκουριές. Και το διεκδικεί με τη δυναμική και μαζική του παρουσία στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

ΠΡΙΝ