Πήρε ένα σκουπιδότοπο και τον αναμόρφωσε σε πάρκο. Τον παρέδωσε στο λαό της Πάτρας. Φιλοδοξεί να τον μετατρέψει σε χώρο άθλησης και πρασίνου. Ο δήμος Πατρέων με τις παρεμβάσεις τους «ζωντάνεψε» την έκταση του Κόκκινου Μύλου. Σε μια άλλη κοινωνία θα αποτελούσε παράδειγμα προς μίμηση. Ωστόσο στην Ελλάδα, το Αστυνομικό Τμήμα Πατρέων ενημέρωσε ότι κατόπιν παραγγελίας Εισαγγελέα και εγγράφου από την Κτηματική Υπηρεσία Νομού Αχαΐας διενεργείται προκαταρκτική εξέταση για τις παρεμβάσεις του Δήμου στην περιοχή του Κόκκινου Μύλου!!!

Η αρμόδια υπηρεσία μάλιστα ζητά ονόματα και αρμοδιότητες των εμπλεκόμενων Αντιδημάρχων ώστε να επισυναφθούν στη δικογραφία! Θέλουν να «φακελώσουν» τα μέλη της δημοτικής αρχής, να τα «τυλίξουν» σε μια κόλλα χαρτί για να τα παραπέμψουν σε δίκη μαζί με δήμαρχο!

Στην Ελλάδα, όπου οι αυθαίρετη δόμηση είναι κανόνας που άλλοτε πνίγει το λαό και άλλοτε τον καεί. Στη χώρα που παραδίδονται στο κεφάλαιο ολόκληρες εκτάσεις για να στηθούν αυθαίρετα εμπορικά κέντρα. Σε τούτο τον τόπο που χάρισαν στο Λάτση το Ελληνικό για να σηκώσει ουρανοξύστες. Στην Ελλάδα που οι ελεύθεροι χώροι καταπατούνται από εργολάβους, καταπατητές και «αρπακτικά» κάθε είδους, μια δημοτική αρχή διώκεται για έφτιαξε ένα χώρο πρασίνου για τους κατοίκους και τα παιδιά τους!!!

Η Κτηματική Υπηρεσία Αχαϊας, λοιπόν …ανακάλυψε στα έργα αναμόρφωσης του χώρου, εκεί που επί χρόνια υπήρχαν μπάζα και σκουπίδια, παρανομίες που τις χρεώνει στον Δήμαρχο! Ο Κώστας Πελετίδης και αντιδήμαρχοι της Πάτρας κινδυνεύουν να βρεθούν στο εδώλιο, κατηγορούμενοι… Τέτοιο πάθος για απόδοση δικαιοσύνης!

Σύλλογοι, φορείς και κάτοικοι ετοιμάζουν κινητοποιήσεις. Δηλώνουν ότι θα σταθούν στο πλευρό της δημοτικής αρχής και θα προστατεύσουν το έργο της.

Πελετίδης: «Εμείς θέλουμε τις εκτάσεις αυτές κοινόχρηστες, να τις απολαμβάνει ο λαός αδάπανα»

Ο Κ. Πελετίδης, σε πρόσφατη συνέντευξη του, σύμφωνα με το patrasTimes.gr, ανέφερε:  «Πριν λίγες ημέρες η Κτηματική Υπηρεσία της Πάτρας απέστειλε στον Δήμο Πατρέων έγγραφο με το οποίο του καταλογίζει παρανομίες επειδή διαμόρφωσε στην περιοχή του Κόκκινου Μύλου, μεγάλο παραθαλάσσιο χώρο πρασίνου με φυτά και γκαζόν που ήδη απολαμβάνουν οι κάτοικοι της περιοχής.

Παρότι ο Δήμος έχει πάρει άδεια από την Κτηματική Υπηρεσία, τώρα διαπιστώνουν ότι είναι παράνομο να τοποθετηθεί χώμα για τις φυτεύσεις φυτών και γκαζόν. Επίσης διαπιστώνουν ότι είναι παράνομες οι εγκαταστάσεις αποχέτευσης που προϋπήρχαν πολλές δεκαετίες, οι εγκαταστάσεις αυτόματου ποτίσματος η εγκατάσταση φωτισμού (!) η διάστρωση λεπτού στρώματος λεπτόκοκκου τριμμένου παλαιού ασφαλτικού ή άμμου που έγινε για την “καθαριότητα του χώρου”, η προσωρινή προστασία του πρασίνου από τα θαλάσσια κύματα δηλαδή μέχρι να μεγαλώσουν τα φυτά και τα δένδρα με μετακινούμενα στοιχεία από μπετόν (new jersey) κ.λπ.

Για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, την αρμόδια Υπουργό και τις υπηρεσίες που εποπτεύει, ήταν νόμιμη η άθλια κατάσταση που επικρατούσε, τα μπάζα, τα σκουπίδια, τα ερείπια των κτιρίων, το εγκαταλειμμένο γήπεδο μπάσκετ.

Από την πρώτη μέρα της θητείας μας ως Δημοτική Αρχή, μαζί με τους φορείς και το λαό της πόλης μας, με μια σειρά από κινητοποιήσεις και δράσεις διεκδικήσαμε κοινόχρηστους χώρους. Τα παραδείγματα είναι γνωστά, με το θαλάσσιο μέτωπο που πλέον έχει παραχωρηθεί για χρήση στον πατραϊκό λαό και το Ριγανόκαμπο που συνεχίζουμε να διεκδικούμε.

Η Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη να συνεχίσει στην ίδια περπατησιά. Θα αντιμετωπίσει μαζί με το λαό, την νεολαία και τους φορείς της πόλης μας την πρωτοφανή εχθρότητα, τα εμπόδια και τις διώξεις από την κυβέρνηση και τις διάφορες υπηρεσίες της. Θα αξιοποιήσει τους κοινόχρηστους χώρους προς το συμφέρον του πατραϊκού λαού. Καλούμε τον λαό της Πάτρας να ξεσηκωθεί γιατί ο διαμορφωμένος πλέον χώρος του Κόκκινου Μύλου, του ανήκει, τον χρειάζεται για τις δικές του ανάγκες».

Καταλήγοντας ο κ. Πελετίδης τόνισε: «Εμείς θέλουμε τις εκτάσεις αυτές κοινόχρηστες, να τις απολαμβάνει ο λαός αδάπανα. Το ίδιο κάναμε στο Νότιο Πάρκο και σήμερα κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ανήκει στο λαό του. Το ίδιο επιβάλλεται να γίνει στον Κόκκινο Μύλο, και ήδη ξεκίνησε, μαζί με το γήπεδο μπάσκετ. Ο διαμορφωμένος πλέον χώρος του Κόκκινου Μύλου, ανήκει στο λαό της περιοχής, τον χρειάζεται για τις δικές του ανάγκες».

Στην παρέμβασή του ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Παραλίας Παναγιώτης Ζωγράφος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή εδώ και πολλά χρόνια: «Tο κράτος παράνομα μπάζωσε την συγκεκριμένη έκταση και την άφησε στο έλεος του Θεού. Την εγκατέλειψε και μετατράπηκε σε ένα απέραντο σκουπιδότοπο και σήμερα προσπαθεί να βάλει εμπόδια στο να γίνει ένα όμορφο πάρκο. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να βάλει εμπόδια στις παρεμβάσεις του Δήμου, που είναι υπέρ μας, ως κατοίκους της περιοχής». Ο ίδιος  κατέληξε: «Είμαστε πανέτοιμοι να σταθούμε δίπλα στο Δήμαρχο. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να συνεχίσει την υποβάθμιση της περιοχής μας».

Στην ανακοίνωση του, ο δήμος Πάτρας αναφέρει:

Έφθασε χθες το απόγευμα (σσ Τρίτη) στον Δήμο Πατρέων, σχετικό έγγραφο από Αστυνομικό Τμήμα που ενημερώνει ότι κατόπιν παραγγελίας Εισαγγελέα και εγγράφου από την Κτηματική Υπηρεσία Νομού Αχαΐας διενεργείται προκαταρκτική εξέταση για τις παρεμβάσεις του Δήμου στην περιοχή του Κόκκινου Μύλου.

Ζητείται να δοθούν ονόματα και αρμοδιότητες των εμπλεκόμενων Αντιδημάρχων και μάλιστα να ενημερωθούν το συντομότερο δυνατόν, ώστε να επισυναφθούν στη δικογραφία.

“Συνεχίζουν και κλιμακώνουν τις διώξεις κατά της Δημοτικής Αρχής, επειδή σ’ ένα χώρο που ήταν σκουπιδότοπος, τον μετέτρεψε σε ένα όμορφο πάρκο για τις ανάγκες του πατραϊκού λαού.

Την πρώτη ευθύνη γι’ αυτές τις εξελίξεις έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ως προϊσταμένη Αρχή των αντίστοιχων Υπουργείων και Υπηρεσιών.

Οι παρατάξεις που στηρίζονται από το ΣΥΡΙΖΑ, τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, μονίμως λοιδορούν τη Δημοτική Αρχή, χλευάζουν τις λαϊκές κινητοποιήσεις και τις χαρακτηρίζουν πανηγύρια, το έκαναν με την κινητοποίηση στον Κόκκινο Μύλο και το ίδιο έγινε με την μεγάλη πορεία κατά της ανεργίας, την παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου και την υπογειοποίηση του τρένου. Στηρίζουν με αυτόν τον τρόπο τις συνεχιζόμενες από την κυβέρνηση διώξεις.

Ο λαός της Πάτρας βλέπει, κρίνει και βγάζει συμπεράσματα. Η μαζική κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής του Κόκκινου Μύλου ήταν μια πρώτη απάντηση.

Ο Δήμαρχος και όλη η Δημοτική Αρχή δεν τρομοκρατούνται. Θα αντιμετωπίσουμε και αυτή τη δίωξη μαζί με τους εργαζομένους μας και τον πατραϊκό λαό.

Δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω. Ό,τι απολαμβάνει σήμερα ο πατραϊκός λαός (Νότιο Πάρκο, παιδικές κατασκηνώσεις) είναι αποτέλεσμα του αγώνα.

Ο σκουπιδότοπος που έγινε πάρκο, ανήκει στο λαό. Δεν μπορεί κανείς να μας το πάρει” αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων.

Ημεροδρόμος