Του Γεράσιμου Χολέβα

Την ώρα που γράφουμε αυτό το κείμενο οι νεκροί από τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με την πληροφόρηση που υπάρχει, φτάνουν τους 31. Οι αγνοούμενοι είναι πάνω από 200.

 Ένας αξιωματούχος σε μια μακρινή χώρα από την Καλιφόρνια και τις ΗΠΑ έχει ήδη προλάβει να αναφερθεί στο γεγονός με έναν απερίγραπτο τρόπο. Συγκεκριμένα, με αφορμή τις πυρκαγιές βρήκε την ευκαιρία να κάνει πολιτική (;) για εγχώρια κατανάλωση.

Τι έκανε αυτός ο αξιωματούχος; Κάτι μεταξύ «πλακίτσας» και ειρωνείας για την ανάληψη ευθύνης και την παραίτηση για τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια από την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου.

Όπως καταλαβαίνετε η μακρινή χώρα από τις ΗΠΑ, στην οποία αναφερόμαστε, είναι η Ελλάδα.

Ο αξιωματούχος είναι ο κύριος Παύλος Πολάκης, αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Θαυμάστε την (πολιτική;) «πλακίτσα» του, η οποία συμπεριλαμβάνει τις πυρκαγιές με τους νεκρούς στην Καλιφόρνια και την πυρκαγιά με τους νεκρούς στο Μάτι στην Αττική το καλοκαίρι. Η συνδυαστική σκέψη του αναπληρωτή υπουργού οδήγησε σε αυτό το (πολιτικό;) αποτέλεσμα:

Όπως μπορείτε να δείτε ο κύριος Παύλος Πολάκης στην ανάρτηση του εμφανίζεται και αντισυστημικός, γράφοντας και για εμπορευματοποίηση της θλίψης.

Ειλικρινά, δεν θεωρούμε ότι χρειάζονται και πολλά λόγια για κάτι τέτοιες πολιτικές (;) ενέργειες. Δεν χρειάζεται να θυμίσουμε στον κύριο Πολάκη ότι οι συνειρμοί του στην ανάρτηση αφορούν ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν.

Το γνωρίζει και θα έπρεπε να έχει τη στοιχειώδη συναίσθηση να αποφύγει να κάνει τον έξυπνο με αυτόν τον τρόπο.

Έχει, άλλωστε, τόσα άλλα να πει (και το κάνει ήδη).  Ας ασχοληθεί, για παράδειγμα, με το «παρακράτος» που κρύβει τα σεντόνια από τους ασθενείς στα νοσοκομεία ,όπως το έχει περιγράψει μέσω μιας (από τις πολλές) ανάρτησεις του στο facebook, απ’ αυτές με τα πολλά θαυμαστικά και τα πολλά ερωτηματικά.

Ας αφήσει την πύρινη ασέβεια και την (πολιτική;) «πλακίτσα» που συμπεριλαμβάνει νεκρούς σε πυρκαγιές, από το Μάτι μέχρι την Καλιφόρνια.

  Υπάρχουν άλλα θέματα για να συνεχίσει να κάνει ασκήσεις (πολιτικής;) ευφυίας και …αντισυστημικής παλικαριάς.

Υ.Γ: Έχουμε υπόψη μας ότι στην ανάρτηση Πολάκη αντέδρασαν διάφοροι, μεταξύ των οποίων η Νέα Δημοκρατία αλλά και ορισμένα ΜΜΕ τα οποία, όντως, έκαναν εμπόριο θλίψης και δεν δείχνουν την ίδια ευαισθησία σε άλλου τύπου «πλακίτσες» ανάλογες με αυτές του αναπληρωτή υπουργού. Τέτοιου είδους «οργή» δεν είναι τίποτα άλλο από την άλλη όψη της ανάρτησης Πολάκη, αφού η ευαισθησία τους φτάνει μέχρι το «καλό» εμπόριο ειδήσεων ή τον επιλεκτικό σχολιασμό για όποιο θέμα «πουλάει».

Ημεροδρόμος