«Τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην Ελλάδα είναι καλά ευθυγραμμισμένα» δήλωσε ο πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Γκρέγκορι Φλέγκερ, με συνέντευξη του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, φανερώνοντας την «ασφάλεια» που νιώθει η Ουάσιγκτον από την αμερικανόδουλη στάση της  κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Σε συνέντευξή του, ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης όπου οι ΗΠΑ είναι τιμώμενη χώρα, ο Αμερικανός αξιωματούχος, πρόταξε το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και της Αλεξανδρούπολης, όπου η ΗΠΑ θέλουν να τα μετατρέψουν σε πολεμικά ορμητήρια. Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην σημασία της Βόρειας Ελλάδας για τις ΗΠΑ, αφού επιδιώκουν να χρησιμοποιήσουν γεωπολιτικά και οικονομικά την περιοχή για τον έλεγχο των Βαλκανίων, με στόχο να αποτρέψουν και τη διείσδυση της Ρωσίας στην περιοχή.

Ο Γκρέγκορι Φλέγκερ, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Η σημασία της Βόρειας Ελλάδας, της Θεσσαλονίκης και επίσης της Αλεξανδρούπολης οφείλεται στο γεγονός ότι αυτή η περιοχή είναι εδώ και αιώνες ένα σταυροδρόμι του κόσμου. Όπως ανέφερα και στη συνέντευξη Τύπου, οι συνδέσεις και μόνο πέρα από τα Βαλκάνια με την προσέγγιση της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας, της Ασίας, της Βόρειας Αφρικής, της Ανατολικής Μεσογείου, αυτές οι ευκαιρίες και αυτές οι στρατηγικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, θα (συνεχίσουν να) ενδιαφέρουν τις Ηνωμένες Πολιτείες για μακρά χρονική περίοδο».

Για τη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας – ΗΠΑ, που σπρώχνει τη χώρα ακόμα βαθύτερα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, ανέφερε: αναφέρει: «Η συνεργασία στην ασφάλεια και την άμυνα με τους Έλληνες εταίρους μας είναι εξαιρετικά υψηλού επιπέδου και επωφελής και για τις δύο πλευρές. Η χθεσινή επίσκεψη του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ δείχνει πόσο υψηλού επιπέδου είναι αυτή η συνεργασία».

Ημεροδρόμος