Την ίδια ώρα που η γη της Ανατολικής Αττικής ακόμα «αχνίζει» και σοροί νεκρών ανασύρονται από την «πύρινη κόλαση», τα Βόρεια Προάστια της Αττικής με μια νεροποντή διάρκειας περίπου 50 λεπτών, κινδύνεψαν να «πνιγούν».

Η Λεωφόρος Κηφισίας πλημμύρισε! Εκδόθηκαν ανακοινώσεις από την Περιφέρεια να μην κινούνται πεζή οι πολίτες στο δρόμο! Η Πυροσβεστική δέχθηκε 200 κλήσεις από περιοχές στα βόρεια της Αττικής και ειδικότερα από Πεντέλη, Κηφισιά, Μαρούσι και Βριλήσσια! Η κυκλοφορία των οχημάτων διεκόπη σε δρόμους στην Κηφισιά και τη Νέα Ερυθραία! Έκλεισε η γέφυρα Ερυμάνθου στην Κηφισιά και ο παράδρομος της νέας εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας! Και μέσα σε όλα αυτά, ένα πάρκινγκ στο Μαρούσι, μετατράπηκε σε πελώρια «πισίνα» όπου τα αυτοκίνητα βούλιαξαν μέσα!

Και όλα αυτά με μια νεροποντή που κράτησε «σκάρτα» μια ώρα!

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γ. Πατούλης, με συνοπτικές διαδικασίες εξέδωσε ανακοίνωση και κατηγόρησε την Περιφέρεια Αττικής, γιατί δεν χρηματοδοτεί το «έργο της οριοθέτησης και διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς, προκειμένου στη συνέχεια να προχωρήσουν τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής»… Πρόκειται για ένα έργο που εκκρεμεί χρόνια, και το σύνολο των Τοπικών Αρχόντων (δημάρχων και Περιφερειαρχών) έχει δεσμευτεί πριν αναλάβει την καρέκλα ότι θα το αποπερατώσει…

Αλλά; Αλλά τα γνωστά! Κανένας δεν είναι υπεύθυνος που δεν γίνεται το έργο. Μόλις πνίγηκε η περιοχή όλοι έτρεξαν να πετάξουν τις ευθύνες από πάνω τους… Το ίδιο έπραξαν και στο μακελειό της Μάνδρας.

Το ίδιο πράττουν και πάνω από τις στάχτες και τις σορούς της Ανατολικής Αττικής. Κανένας δεν αναλαμβάνει την ευθύνη που δεν εφαρμόστηκε το σχέδιο εκκένωσης των οικισμών. Που δεν υπήρχα μέσα πυροπροστασίας. Που δεν είχε καθαριστεί ποτέ η περιοχή από τα ξερά δέντρα και τα χόρτα. Που, που, που…

Ή θα καείς ή θα πνιγείς, λοιπόν  σε αυτό τον τόπο. Ότι και αν πάθουμε όμως, για ένα θα είμαστε σίγουροι: Ο,τι οι πολιτικοί διαχειριστές ενός συστήματος που περικόπτει τη χρηματοδότηση για έργα που θα προστάτευαν την ανθρώπινη ζωή, θα αναζητήσει τις …ευθύνες!

Ημεροδρόμος