Του Χάρη Ζάβαλου

Στην Λευκίμμη που λέτε το 2008 αποφασίστηκε να φτιαχτει ένα ΧΥΤΑ, όπως θα έφτιαχναν στο Γραμματικό και στην Κερατέα.

Και στις 3 περιπτώσεις οι κάτοικοι αντέδρασαν δυναμικά διότι τα ΧΥΤΑ θα γινόντουσαν χωρίς καμία σοβαρή μελέτη, άκρως επικίνδυνα για την ευρύτερη περιοχή κ θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα απο όσα και καλά θα έλυνε, εξυπηρετώντας την τεράστια μπιζνα των απορριμμάτων που προσπαθούν εδώ και χρόνια να στήσουν εκάστοτε κυβερνήσεις κ μεγαλοεργολαβοι.

Ολοι θυμόμαστε επίσης τι έγινε στην Κερατέα προσπαθώντας οι κάτοικοι να μπλοκάρουν το εκεί ΧΥΤΑ και βέβαια την προσκόλληση του τότε αντιπολιτευομενου ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος θέλοντας να τσιμπήσει καμία ψήφο, εταζε λαγούς με πετραχήλια και έστελνε την κατοπινή περιφερειάρχη Ρενα Δουρου στο Γραμματικό να υπόσχεται λύση όταν κι αν αναλάβει αυτή την Περιφέρεια ικανοποιώντας το δίκαιο αίτημα των κατοίκων.

Πολυ νερό κύλησε απο τότε στο αυλάκι της εξουσίας κι ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε τελικά κυβέρνηση αφού βέβαια επι 5 σχεδόν χρόνια είχε ταξει τα πάντα στους πάντες και ο Σταθακης με τον Δραγασακη γίναν υπουργοί κι η Δούρου περιφερειάρχης.

Πριν λίγους μήνες λοιπόν 20 κλούβες των ΜΑΤ κατέφθασαν στην Κέρκυρα και κίνησαν για Λευκίμμη γιατί τελικά το κράτος όποια μορφή και αν υπόσχεται οτι θα πάρει, έχει ένα και μόνο πρόσωπο. Αυτο της μπιζνας.

Οι συγκρούσεις λοιπόν ξεκίνησαν πάλι απο την αρχή 10 χρόνια μετά κ βέβαια η Δουρου βγήκε στο βήμα στης Περιφέρειας μαλωνοντας όσους αντιδράνε στην κατασκευή ΧΥΤΑ σε Γραμματικό & Κερατέα δηλώνοντας ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΆ οτι θα είναι απέναντι πια στους διαδηλωτές και στις “μαύρες σημαίες” κ να το πάρουν απόφαση οτι τα ΧΥΤΑ θα γίνουν με οποιονδήποτε κόστος.

Στην Λευκίμμη λοιπόν την προηγούμενη εβδομάδα κατά την διάρκεια σύγκρουσης του στρατού (στην κυριολεξία) των ΜΑΤ με τους κατοίκους, ένα δακρυγόνο προκάλεσε πυρκαγιά στην περιοχή.

Κι έτσι στον μικρόκοσμο του ελληνικού διαδικτύου ένιωσαν διάφοροι κολαουζοι κι έμμισθα τσουτσεκια της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, την τεράστια ανάγκη να υπερασπιστούν την κυβέρνηση και να επιτεθούν στους απείθαρχους κατσαπλιαδες κατοίκους οι οποίοι δεν θέλουν να βρεθεί λύση και δήθεν νοιάζονται για το περιβάλλον ενώ αυτό καίγεται, αποκρύπτοντας προφανώς ποιος προκάλεσε την πυρκαγιά μίας και τώρα είναι ηθικά τα προς κατάργηση ΜΑΤ του ΣΥΡΙΖΑ.

Οταν λοιπόν αυτή η δουλοπρέπεια διαφόρων συριζαιων χρηστών σε τουιτερ κ φουμπου επισημαίνετε, τότε ο χρήστης που έχει γλειψει ΠΑΤΌΚΟΡΦΑ τον ΣΥΡΙΖΑ, αρχίζει μια άνευ προηγουμένου κλαψα οτι στοχοποιείτε απο ανώνυμα προφίλ που ρίχνουν λάσπη, ότι όσοι του κάνουν “επίθεση” είναι χρυσαυγίτες και το αγαπημένο μου, οτι όσοι αντιδρούν εδώ μέσα είναι “επαναστάτες πληκτρολογίου” μίας κι ο ίδιος πια έχει ασπαστεί την θρησκεία του ρεαλισμού και στην τελική ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΊΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΆ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΛΈΤΕ, ξεπατικωνοντας ουσιαστικά ολη την επιχειρηματολογία που χρησιμοποιούσε η κυβέρνηση Σαμαρά όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αξιωματική αντιπολίτευση.

Περαστικά και με έναν πόνο.