Φρικάρισαν οι εργαζόμενοι στη Fiat και κήρυξαν απεργία! Μα τι έγινε; Τρελάθηκαν τα αφεντικά; Οι εργάτες έχουν υποστεί όλες τις μειώσεις για να διασωθεί η εταιρία και να διατηρηθούν οι δουλειές τους, και οι ιδιοκτήτες δίνουν 100.000.000 για να αγοράσουν ΕΝΑ ποδοσφαιριστή;

«Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι ενώ οι εργαζόμενοι εξακολουθούν για χρόνια να κάνουν τεράστιες οικονομικές θυσίες η ίδια η εταιρεία αποφασίζει να δαπανήσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για την αγορά ενός ποδοσφαιριστή. Μας λένε ότι η στιγμή είναι δύσκολη. Και ενώ οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους σφίγγουν όλο και περισσότερο τις ζώνες τους, η εταιρεία αποφασίζει να επενδύσει πολλά χρήματα σε μόνο έναν άνθρωπο! Είναι εντάξει; Είναι φυσιολογικό για ένα άτομο να κερδίζει εκατομμύρια και χιλιάδες οικογένειες να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν έως τα μέσα του μήνα;».

Η γλώσσα της ανακοίνωσης ήπια, αποθαρρυμένων ανθρώπων, που κάνουν κάτι, που αντιδρούν επιτέλους, έχοντας προ πολλού ξεπεράσει προς τα κάτω τα όρια της αξιοπρεπούς διαβίωσης. Μόνοι τους. Με τις γροθιές κάτω. Η κάποτε πανίσχυρη ιταλική Αριστερά αφού πούλησε και τη μάνα της βυθίστηκε άδοξα στο χάος που δημιούργησε, χωρίς να την λυπάται κανένας.

Με τα ελληνικά δεδομένα, η μεταγραφή του παίχτη κοστίζει όσο κοστίζουν 100.000 μισθοί των χιλίων ευρώ!

Ο Ρονάλντο, εντωμεταξύ, εκάνε διακοπές στο Πόρτο Ναβαρίνο. Όχι, θα κάτσει να σκάσει!

Μπ. Ροϊλός

Δρόμος της Αριστεράς