Κρότου-λάμψης μέσα στη Λευκίμμη μετά από «face control» σε αλληλέγγυους μουσικούς - Media

Επίθεση με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης δέχτηκαν κάτοικοι της Λευκίμμης, στη νότια Κέρκυρα, τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με καταγγελίες σε τοπικά ΜΜΕ, η ένταση προκλήθηκε όταν αστυνομικοί σταμάτησαν όχημα που μετέφερε μουσικούς οι οποίοι συμμετείχαν σε συναυλία αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή, ενάντια στην παρουσία των ΜΑΤ και τη λειτουργία του ΧΥΤΑ, και επιχείρησαν με εριστικό τρόπο να ελέγξουν τους επιβαίνοντες.

Η ενέργεια των αστυνομικών πυροδότησε την αντίδραση των παρευρισκόμενων που πραγματοποίησαν σε διαμαρτυρία μπροστά στο ΑΤ Λευκίμμης, με αστυνομικούς να κάνουν χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης ενάντια στους συγκεντρωμένους, στο κέντρο του χωριού.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της τοπικής εφημερίδας Ενημέρωση, αποτέλεσμα της αστυνομικής επιχείρησης ήταν δύο προσαγωγές και τρεις συλλήψεις, με κατηγορίες πλημμεληματικού και πταισματικού χαρακτήρα.

Στη Λευκίμμη εξακολουθεί να επικρατεί αναβρασμός καθώς συνεχίζεται η εναπόθεση σύμμεικτων δεματοποιημένων απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ της περιοχής, ο οποίος παρέμενε ανενεργός επί περίπου 10 χρόνια μετά την κατασκευή του κάτω από την πίεση των κατοίκων, καθώς έχει χωροθετηθεί σε ακατάλληλη τοποθεσία, γεμάτη ρέματα και πολύ κοντά στο βάθος του υδροφόρου ορίζοντα.

«Λάδι στη φωτιά» έριξε η άφιξη, πριν περίπου δύο εβδομάδες, 13 διμοιριών ΜΑΤ στο γραφικό χωριό της Κέρκυρας με στόχο να καμφθούν δια της βίας οι αντιδράσεις των κατοίκων.

Ποντίκι