Ένας απολαυστικός διάλογος μεταξύ Συριζαίων στο διαδίκτυο:

Συριζαίος Α: Ο Νεφελούδης είπε στην ΕΡΤ: επί της προσωπικής διαφοράς οι περικοπές στις συντάξεις και όχι στο σύνολο της σύνταξης. Βγαίνει η Αχτσιόγλου και τον διορθώνει: επί του συνόλου της σύνταξης η περικοπή…
Επειδή υποθέτω γνωρίζετε τι έχει ψηφιστεί (ή όχι;), παρακαλώ σταματήστε τη σαπουνόπερα με τις συντάξεις. Από την οργή που προκαλεί ο εμπαιγμός κινδυνεύουμε περισσότερο…

Συριζαίος Β: Δεν υπήρχε διάθεση κοροϊδίας. Απλά έκανε λάθος ο Α. Νεφελούδης (απορώ πώς του διέφυγε, γιατί είναι σοβαρός). Αν άνοιγε το διαδίκτυο θα έβρισκε κανείς τον νόμο. Χρειάζεται πιο υπεύθυνη ενημέρωση των δημόσιων προσώπων. Και βέβαια το κακό είναι ότι η διαφορά μεταξύ των δύο εκδοχών είναι πολύ μεγάλη.

Αλλά το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό επί της ουσίας , γιατί το μέχρι 18% στις συντάξεις, μαζί με το αφορολόγητο όριο για το 2020 ( και νομίζω και το επίδομα γάμου που θα κοπεί) χωρίς καμία προστασία για τις μικρές συντάξεις θα δημιουργήσει κοινωνική αναταραχή. Ας ελπίσουμε ότι κάτι θα καταφέρουν, αν και είναι δύσκολο.

Για την ιστορία: ο μεν Ανδρέας Νεφελούδης (ΔΗΜΑΡ) είναι Γενικός Γραμματέας Εργασίας στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η δε Έφη Αχτσιόγλου είναι η προϊσταμένη υπουργός του.

Μνημειώδης φρασεολογία: α) Από την οργή που προκαλεί ο εμπαιγμός κινδυνεύουμε περισσότερο, β) Δεν υπήρχε διάθεση κοροϊδίας, γ) Απλά έκανε λάθος ο Α. Νεφελούδης, δ) Απορώ πώς του διέφυγε, γιατί είναι σοβαρός, δ) Αν άνοιγε το διαδίκτυο…, ε) Χρειάζεται πιο υπεύθυνη ενημέρωση των δημόσιων προσώπων!

Συμπέρασμα πρώτο: Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ανησυχούν μην τους πάρει ο κόσμος με τις ντομάτες και τις πέτρες!

Συμπέρασμα δεύτερο: Οι διορισμένοι υπουργοί και γενικοί γραμματείς είναι απατεώνες και ψεύτες ή ανίκανοι και ανεπαρκείς. Ή ένα κράμα.

Επαμεινώνδας Μπίρης

Δρόμος της Αριστεράς