Τρομοκρατία, ανασφάλεια και απληρωσιά για τους εργαζόμενους σε φύλαξη-καθαριότητα του Μετρό - Media

Τις συνθήκες «γαλέρας» που επικρατούν σε ιδιωτικά εργολαβικά συνεργεία φύλαξης και καθαρισμού στους χώρους του μετρό και του Ηλεκτρικού καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων στις Σταθερές Συγκοινωνίες της Αθήνας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι εργολαβικοί εργαζόμενοι βρίσκονται σε απόγνωση λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων στους μισθούς, «που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν και τους τρεις μήνες» αλλά και την «εργασιακή ανασφάλεια και τρομοκρατία» που «διαμορφώνουν ένα εργασιακό περιβάλλον φρίκης για αυτούς τους συναδέλφους μας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και ιδιαίτερα ενόψει των εορτών του Πάσχα».

Το σωματείο εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ ξεκαθαρίζει ότι «είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση στον κοινό εργασιακό χώρο μας» ενώ δηλώνει ότι «θα στηρίξουμε, με όλες τις δυνάμεις μας, τους συναδέλφους μας, οι οποίοι κάτω από την απειλή της απόλυσης δεν έχουν τη δυνατότητα ούτε συνδικαλιστικής εκπροσώπησης».

«Καλούμε τη Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ να παρέμβει στους ιδιώτες εργολάβους, με τους οποίους έχει συνάψει συμβάσεις, ώστε να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους εργαζόμενους τους. Διεκδικούμε τη πρόσληψη αυτών των συναδέλφων από τη ΣΤΑ.ΣΥ ως μόνιμο και τακτικό προσωπικό της Εταιρείας», καταλήγει η ανακοίνωση των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ.

Ποντίκι