Του Νίκου Μπογιόπουλου

Στην ευρωτουρκική συνάντηση της Βάρνας στην πραγματικότητα «γιορτάστηκαν» με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο τα 2 χρόνια της ευρωτουρκικής συμφωνίας για το προσφυγικό. Πρόκειται για την απάνθρωπη συμφωνία που η ΕΕ συνήφθημε την «ασφαλή χώρα Τουρκία», η οποία ισοδυναμεί με στρατόπεδα συγκέντρωσης και μετατρέπει το Αιγαίο σε υγρό τάφο για χιλιάδες ανθρώπους.

Με τη συνέχιση της συμφωνίας η «πολιτισμένη» ΕΕ ενός «ουμανισμού» που αποτυπώνεται στην λογική «τόσα γρόσια το κεφάλι», βαφτιζει «λύση του προσφυγικού» – στην δημιουργία του οποίου πρωταγωνιστεί με τις χώρες της να πρωτοστατούν στα εγκλήματα στην περιοχή –την έναντι αμοιβής ανάθεση στην Τουρκία να κρατά μακριά από τα ευρωπαικά εδάφη τους πρόσφυγες και στην Ελλάδα να τους φυλακίζει.

Ως αποτέλεσμα η Τουρκία έχει λάβει 1,8 δισ. ευρώ από τα 3 δις που ήδη έχει εξασφαλίσει, διεκδικεί τουλάχιστον 3 ακόμα δις και ταυτόχρονα απέκτησε το πλεονέκτημα να ανοιγοκλείνει την «κάνουλα» των λεγόμενων «προσφυγικών ροών» κατά το δοκούν.

Οσο για την Ελλάδα το αποτέλεσμα το περιγράφει η Διεθνής Αμνηστία: «Στα hot spots στη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο, τη Λέρο και την Κω, όπου φιλοξενούνται οι περισσότεροι αιτούντες άσυλο βρίσκονται ακόμα 10.000 άνθρωποι σε εγκαταστάσεις με συνολική χωρητικότητα για 6.246 άτομα». Ο δε διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας Ελλάδας είναι ακόμα πιο παραστατικός: «Η πολιτική περιορισμού – δηλώνει – έχει μετατρέψει τα ελληνικά νησιά από σύμβολα αλληλεγγύης σε ανοιχτές φυλακές…». Θυμίζουμε ότι διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας Ελλάδας είναι ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ κ.Γαβριήλ Σακελλαρίδης….

Real news via Ημεροδρόμος