Μεσάζοντας εταιρείας ο πρέσβης Τ. Πάιατ

Τον χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού «έδειξε» ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ ως επιχειρηματικό στόχο στη συνέντευξη που έδωσε την Πέμπτη, δίνοντας παράλληλα συγχαρητήρια στην κυβέρνηση για τη θετική στάση της στις επενδύσεις.

Όπως χαρακτηριστικά –σε καθαρό ρόλο μεσάζοντα– δήλωσε, από τις ΗΠΑ «υπάρχει ενδιαφέρον για μεγάλα projects», τονίζοντας συγκεκριμένα πως «υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον της Ceasars International για τη δημιουργία μεγάλου χώρου αναψυχής στην περιοχή του Ελληνικού που θα μπορούσε να φτάσει το 1 δισ. δολάρια». Αξίζει να σημειωθεί ότι, πριν από περίπου έξι μήνες, την Ελλάδα είχε επισκεφθεί η εκτελεστική αντιπρόεδρος της εταιρείας Τζαν Μπλάκχερστ και, σύμφωνα με δημοσιεύματα, είχε συναντήσεις με «ανώτατα κυβερνητικά στελέχη».

Ο Τζέφρι Πάιατ, πρόσθεσε ότι υπάρχει ενδιαφέρον και για άλλα πεδία, λέγοντας «έχουμε τα ναυπηγεία της Σύρου, το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και σημαντικές επενδύσεις στον τουρισμό από εταιρείες όπως η Marriot και η Avis». Είπε ότι υπάρχει αμερικανικό ενδιαφέρον και για τον τομέα της ενέργειας. Μάλιστα, αναφέρθηκε στην τακτική που θα ακολουθήσει η πρεσβεία, λέγοντας πως στόχος είναι «να ενημερώσουμε το αμερικανικό κοινό για τη θετική στάση της κυβέρνησης στις ξένες επενδύσεις», διευκρινίζοντας πως «θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε, όμως η σκληρή δουλειά για την αλλαγή στην Ελλάδα μπορεί να γίνει μόνο από την ελληνική κυβέρνηση».

Γ. Λ

ΠΡΙΝ