Εκτέθηκε  η πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι, η οποία έβγαλε τα σώψυχά της εναντίον του Πούτιν πεπεισμένη ότι μιλούσε με τον Πολωνό πρωθυπουργό, ενώ της είχε τηλεφωνήσει ένας γνωστός Ρώσος φαρσέρ.  Η Χέιλι μάλλον παρασύρθηκε επειδή ένιωθε ευγνώμων προς τους Πολωνούς, καθώς αυτοί, οπως και άλλοι έξι Ανατολικοευρωπαίοι συμπεριλαμβανομένων και των μουσουλμάνων Βοσνίων ψήφισαν oυσιαστικά λευκό στο θέμα των Ιεροσολυμων στον ΟΗΕ (για να μην «αδειάσουν» τις ΗΠΑ)

Οσο της μιλούσε ο φαρσέρ για Ουκρανία και Πολωνία, η πρέσβης  συμφωνουσε για την επικινδυνότητα του Πούτιν, μετά (στα μισά περίπου του βιντεο) συμφώνησε οτι αποτελεί κινδυνο ένα ανύπαρκτο κράτος (το Μπινόμο), παρότι ο ρώσος φαρσέρ της έκανε ακόμα και spelling της ονομασίας της ανύπαρκτης χώρας στη Σινική Θάλασσα. Ακόμα και τότε η Χέιλι είπε «το παρακολουθούμε το θέμα».  Τελικά  έχαψε και ότι ο Κέβιν Σπέισι όταν είχε πάει στην Ουκρανία είχε παρενοχλήσει τον πρωθυπουργό Ποροσένκο. Ακόμα κι όταν ο φαρσέρ της είπε ότι ο Τραμπ «την είχε πέσει» στην πρώην πρωθυπουργό της Ουκρανίας, είπε απλώς ότι «πολλοί κάνουν καταγγελίες»….

Ο Βλαντιμίρ Κουζνέτσοφ και ο Αλεξέι Στολιάροφ, οι δυο ρώσοι φαρσέρ,  δούλευαν την  Χέιλι επί 12 λεπτά χωρίς η Αμερικανίδα διπλωμάτης να αντιληφθεί το παραμικρό.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι δύο φαρσέρ ζήτησαν τη γνώμη της Χέιλι για την κατάσταση στη Μπινόμο. «Τη γνωρίζετε τη Μπινόμο; Ανακήρυξαν την ανεξαρτησία τους. Είχαν εκλογές και υποθέτουμε ότι έβαλαν το χεράκι τους και οι Ρώσοι» είπαν στη Χέιλι.

Χωρίς δισταγμό η Αμερικανίδα διπλωμάτης απάντησε: «Ναι σίγουρα, το έκαναν οπωσδήποτε»

Οι Ρώσοι φαρσέρ ζήτησαν από την Χέιλι να τοποθετηθεί για την επικινδυνότητα του Πούτιν και εκείνη είπε

«Φροντιζουμε να τον βάζουμε στη θέση του»

Είναι αξιοσημείωτο πάντως ότι η γκάφα της δεν προβλήθηκε από κανένα μεγάλο ή έστω μέτριο μέσο ενημέρωσης στην Ευρώπη και στην Αμερική (αγγλικό ή αμερικανικο ή έστω γαλλικό) ενώ το 2010 είχαν κάνει μεσανατολικό το ότι είχε πιθανόν εξωσυζυγικές σχέσεις…..

Η φάρσα έγινε μετά την ψηφοφορία στον ΟΗΕ, όπου 128 χώρρες απο τις 193 καταδίκασαν ουσιαστικά  την αμερικανική κυβέρνηση για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ. Επτά λιλιπούτειες χώρες στήριξαν τις ΗΠΑ και 35 απείχαν.

Η Χέιλι μάλιστα όταν ρωτήθηκε από τον φαρσέρ τι θα γίνει με τη «μαύρη λίστα» όσων δεν στήριξαν τις ΗΠΑ, απάντησε

«Αν κάποια από αυτές τις χώρες που δεν μας στήριξαν ζητήσει κάτι, θα χρειαστεί να το εξετάσουμε περισσότερο»

Στις 35 που «ψιλοστήριξαν» δια της αποχής τους τις ΗΠΑ από τη «γειτονιά» μας ήταν η Βοσνία, η Κροατία και πιο βορεια οι: Τσεχία, Ρουμανια, Πολωνία, Λιεττονία, Ουγγαρία. Από μεγάλα κράτη απείχε ο Καναδάς και η Αυστραλία.

Επισης στην κεντρική και λατινική Αμερική απείχαν η  Αργεντινή, Κολομβία, Δομινικανή Δημοκρατία, Αϊτή

Τις ΗΠΑ στήριξαν μόλις οκτώ χώρες, συμπεριλαμβανομένου των ΗΠΑ βεβαίως:  το Ισραήλ, η  Γουατεμάλα, η Ονδούρα (κεντρική Αμερική), το Παλάου, οι Νήσοι Μάρσαλ, η Μικρονησία και το Τόνγκα (στην Ωκεανία)

presspublica