ην επίθεση φασιστών και μπράβων, με λοστούς και ξύλα εναντίον εργαζόμενων και φοιτητών, έξω από το σούπερ – μάρκετ «Market In»  στα Ιωάννινα, την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, καταγγέλλει με ανακοίνωση του, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.

Οι φοιτητές σε ανακοίνωση τους, κάνουν λόγο για δολοφονική επίθεση των μπράβων της εργοδοσίας, με στόχο να διαλύσουν την «απεργιακή φρουρά» που υπήρχε έξω από το Σούπερ Μάρκετ και καλούσε τους εργαζομένους να συμμετέχουν στην απεργία και την συγκέντρωση της Πέμπτης.

Μετά την επίθεση των ΜΑΤ, πριν λίγες μέρες, στον ίδιο χώρο, εναντίον διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για τις απολύσεις εργαζομένων, με εντολή της κυβέρνησης Τσίπρα, δράση ανέλαβαν πλέον οι μπράβοι  της εργοδοσίας, με μια προσπάθεια να τρομοκρατήσουν τους εργαζομένους.  

Όπως σημειώνεται σε ρεποτάζ του 902.gr oι απεργοί και η απεργιακή φρουρά απώθησαν τους τραμπούκους και παρέμειναν στη θέση τους και καλούν σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση.

Οι τραμπούκοι επιχείρησαν εκ νέου να χτυπήσουν κατά την έναρξη της συγκέντρωσης, οπότε και απωθήθηκαν και πάλι και κλείστηκαν μέσα στο «Market – In».

 Οι φωτογραφίες είναι απο το ρεπορτάζ του 902.gr. Δείτε περισσότερες εδώ.

Νεολαία και εργαζόμενοι των Ιωαννίνων προγραμματίζουν νέα δυναμική απάντηση σε αφεντικά και κυβέρνηση, με την συμμετοχή τους το Σάββατο 16 Δεκέμβρη σε νέο συλλαλητήριο στις 11.00 π.μ., έξω από το «Market In», που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του ΜΑΣ:

«Την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη, μέρα πανελλαδικής – πανεργατικής απεργίας, ομάδα φασιστοειδών, πληρωμένων δολοφόνων-μπράβων, στρατολογημένων από την εργοδοσία του «Market In» επιτέθηκε στους εργαζόμενους, μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων και του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων με λοστούς και ξύλα.

Στόχος να διαλύσουν την απεργιακή φρουρά και να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, δεδομένου ότι η απεργιακή συγκέντρωση ήταν προγραμματισμένη για τις 10.00 έξω από το «Market In». Οι μπράβοι και τα φασιστοειδή έδρασαν στο σκοτάδι, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι την ώρα που εμφανίστηκαν, η Αστυνομία εξαφανίστηκε!

Οι απεργοί και η απεργιακή φρουρά έδωσαν απάντηση στην προσπάθεια τρομοκράτησης, απώθησαν τους πληρωμένους τραμπούκους και δεν επέτρεψαν να υλοποιηθεί το σχέδιο της εργοδοσίας, πραγματοποιώντας κανονικά τη συγκέντρωσή τους.  

Κυβέρνηση – ΜΑΤ – χρυσαυγίτες: Όλοι μαζί για το καλό των αφεντικών – Όλοι μαζί απέναντι στους εργαζόμενους

Αποδεικνύεται ότι:

  1. Μετά τις δεκάδες συλλήψεις και τις επιθέσεις των ΜΑΤ στους εργαζόμενους και στα ταξικά σωματεία τις προηγούμενες μέρες, επιστρατεύτηκε ό,τι πιο μαύρο και σκοταδιστικό προκειμένου να επιβληθεί η σιωπή. Αυτός είναι ο ρόλος της Χρυσής Αυγής και των τραμπούκων της! Να μπαίνουν μπροστά για να επιβάλλεται σιγή νεκροταφείου, να χτυπάνε με δολοφονικές επιθέσεις εργάτες για τα προστατεύονται τα εκατομμύρια των μεγαλοεργοδοτών. Ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι είναι το μακρύ χέρι του συστήματος που χτυπάει με μανία όποιον σηκώνει κεφάλι και διεκδικεί.
  2. Είναι καθαρό πως το θράσος για να προβεί σε τέτοια εγκληματικά χτυπήματα η εργοδοσία του «Market In» το βρίσκει γιατί έχει τις πλάτες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και των προηγούμενωνΟ διακαής πόθος όλων τους να επιβληθεί παντού σιωπή, έρχεται σήμερα να υλοποιηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Είναι αυτή η κυβέρνηση που έχει αναλάβει την αποστολή να φέρει σε πέρας τη βρώμικη δουλειά που δεν μπόρεσαν να κάνουν οι προηγούμενοι, βάζοντας στο στόχαστρο ακόμα και το απεργιακό δικαίωμα. Την ίδια ώρα που, για λογαριασμό του κεφαλαίου, υλοποιούνται όλα τα ψηφισμένα αντιλαϊκά μέτρα των τελευταίων χρόνων, ψηφίζεται «συμπληρωματικό μνημόνιο» και κρατικός προϋπολογισμός 2018 που περιλαμβάνουν νέα μέτρα, η καταστολή και η τρομοκρατία θα αυξάνονται συνεχώς, θα προσπαθήσουν να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου.

Θα κάνουμε τους φόβους τους πραγματικότητα. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη! Δεν θα ανεχτούμε κανένας να μας περιορίσει το δικαίωμα στη συλλογική και οργανωμένη διεκδίκηση. Στεκόμαστε δίπλα στους εργαζόμενους και άνεργους γονείς μας και διεκδικούμε τη μόρφωση και τη ζωή που μας αξίζει!

Δίνουμε μαζικό μαχητικό «παρών» στη νέα συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου και των ταξικών σωματείων το Σάββατο 16 Δεκέμβρη στις 11.00 έξω από το «Market In»».

Ημεροδρόμος