Του Νίκου Μπογιόπουλου

Oι αναρτήσεις, τα ρεπορτάζ, οι εκπομπές μας, όπως μια σειρά ρεπορτάζ συναδέλφων, συνέβαλαν – με πρώτο και κύριο τον αγώνα κάθε Τετάρτη στα Ειρηνοδικεία – στην ανάδειξη του μέγα προβλήματος των πλειστηριασμών.

Τα στοιχεία που δημοσιοποιήσαμε αποκαλύπτουν και καταγράφουν όλη την ψευδολογία της κυβέρνησης γύρω από ένα ζήτημα που αποτελεί βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας.

    Εξαιτίας, δε, της απήχησης που είχαν, ενόχλησαν τους κυβερνώντες. Αυτός είναι ο λόγος που υπουργοί, έντυπα λιβανιστήρια τους, δημοσιογραφικοί συνοδοιπόροι και διαδικτυακά καρακόλια της «πρώτης φορά αριστεράς», θορυβημένοι από την απήχηση  των δημοσιεύσεων, επιστράτευσαν εναντίον μας καταιγιστικούς γκαιμπελισμούς.

Προσέξτε: Επιδόθηκαν όχι σε (ευπρόσδεκτη) κριτική, όχι σε στοιχειοθετημένη αμφισβήτηση, αλλά στην ατιμία αστήρικτων χαρακτηρισμών και επιθέσεων. Πρακτική που οι ίδιοι την έχουν βαφτίσει ως πρακτική «δολοφονίας χαρακτήρα». 

Έτσι είδαμε τους σημαιοφόρους του μεγαλύτερου fake news που κυκλοφορεί αυτά τα χρόνια στη χώρα να κατηγορούν για  fake news ποιους; Εμάς!

Είδαμε τους διακινητές του αδιανόητου ψέματος ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι «αριστερή» (!!!) κυβέρνηση – αυτό είναι το μεγαλύτερο fake news στον τόπο – να κατηγορούν εμάς για πρακτικές και κολεγιές με εκείνα τα συγκροτήματα για λογαριασμό των οποίων οι κυβερνώντες φτιάχνουν τα Μνημόνια, αλλά τα έχουν χαλάσει μαζί τους μόνο σε ένα: Στο ποιος θα κρατάει την κουτάλα!

Αυτοί μας κατηγορούν. Αυτοί οι θρασύτατοι ψεύτες είναι που μας κατηγορούν σαν… ψεύτες! Άλλοι ευθέως κι άλλοι εμμέσως. Σχεδόν το απολαμβάνουμε, δεδομένου ότι είναι οι ίδιοι που όταν γράφουμε και μιλάμε για τους άλλους, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ κοκ, τότε μας θεωρούν και σοβαρούς και αξιόπιστους και έγκριτους, αναδημοσιεύοντας και επικαλούμενοι τα γραπτά και τα λεγόμενά μας.

Αλλά όταν αποκαλύπτουμε τη γύμνια τη δική τους και των φίλων τους, και ειδικά στα ζητήματα που η γύμνια μετατρέπεται σε κοινωνικό έγκλημα, τότε τι κάνουν: είτε παρακάμπτουν τα στοιχεία, είτε τα παραποιούν, είτε τα αποσιωπούν, είτε δικολαβικά και «εξυπνακίστικα» αντιστρέφουν το περιεχόμενό τους. Και ως δια μαγείας, τότε – όπως βάζουν τα καρακόλια τους να λένε – γινόμαστε «αναξιόπιστοι»…

Λοιπόν, ας το επαναλάβουμε:  Θα συνεχίσουμε να είμαστε ό,τι είμαστε.  Με δικό μας εφόδιο, απέναντι στα ψέματά τους, τα στοιχεία (όλα κατατεθειμένα και στον ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟ και στην εκπομπή στον Real -ηχητικό εδώ).  Θα παραμείνουμε ό,τι είμαστε με εφόδιο, απέναντι στις σοφιστείες τους, τα έγγραφα και τις αποδείξεις. Με εφόδιο, απέναντι στο εφήμερο του ψεύδους και της συκοφαντίας των προπαγανδιστικών μηχανισμών τους, την ζώσα πραγματικότητα και την αντοχή της αλήθειας στο χρόνο.

Αλλά, βασικά, με ένα και κύριο εφόδιο: Την απόφασή μας να μπορούμε να κυκλοφορούμε με καθαρό πρόσωπο στον κόσμο. Την αυτονόητη, δηλαδή, και καθόλου «ηρωική» απόφαση που απορρέει από την ιδιότητα του τίμιου κομμουνιστή δημοσιογράφου, να μην προσφέρεται και να μην προστίθεται ποτέ – και για όσο διατηρεί τα λογικά του – στην πασαρέλα  με τους ξεπουλημένους.

Αυτοί κάνουν πράξη την εβραϊκή παροιμία: «Ένα ψέμα είναι ένα ψέμα. Δυο ψέματα είναι δυο ψέματα. Τρία ψέματα είναι πολιτική».

Αναμηρυκάζουν το ψεύδος ότι  «προστατεύουν» τη λαϊκή κατοικία. Αλλά στην Ελλάδα λόγω κυβερνώντων σαν κι αυτούς που μας «προστατεύουν», έχουμε:

  • Τράπεζες, τρόικα και κυβέρνηση έχουν συμφωνήσει είσπραξη 40 δισ. ευρώ από τα «κόκκινα δάνεια» με πλειστηριασμούς 50.000 κατοικιών την επόμενη διετία.
  • Περί τις 700.000 οικογένειες ζουν με «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια τα οποία προ κρίσης, το 2009, δεν εξυπηρετούντο κατά 6% ενώ σήμερα το ποσοστό μη εξυπηρέτησης λόγω των πολιτικών των ΝΔ/ΠΑΣΟΚ/ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έχει ανέλθει στο 45%.
  • Αν εξαιρέσει κανείς τις 140.000 αιτήσεις υπαγωγής στο νόμο Κατσέλη (που αφενός θα επανεξεταστούν, αφετέρου λήγει το 2018 ) πάνω από 500.000 οικογένειες ήδη ζουν με την ανασφάλεια του πλειστηριασμού και της πρώτης κατοικίας τους καθώς ο νόμος Σταθάκη λήγει σε 20 μέρες και κανένας νόμος δεν υπάρχει που να απαγορεύει σε τράπεζες και «κοράκια» – όπου περνούν πλέον και τα ενήμερα και τα «κόκκινα» δάνεια – να τους ξεσπιτώσουν.
  • Δίπλα στα παραπάνω προσθέστε α) τα 4,267 εκ. ΑΦΜ που έχουν χρέη στην Εφορία, β) τα 1,724 εκατομμύρια Έλληνες που επειδή αδυνατούν να ανταπεξέλθουν βαφτίζονται «μπαταχτσήδες» και διατρέχουν άμεσα τον κίνδυνο κατάσχεσης των περιουσιακών τους στοιχείων (μεταξύ αυτών και των κατοικιών τους), γ) τους 990 χιλιάδες στους οποίους ήδη έχουν επιβληθεί μέτρα κατάσχεσης σε λογαριασμούς.
  • Αυτή είναι η αλήθεια για την «προστασία της λαϊκής κατοικίας». Αλήθεια που καταγράφεται κάθε Τετάρτη στα Ειρηνοδικεία. Αλλά η κυβέρνηση βάζει μπροστά τις… βίλες – «δέντρο» για να κρύψει με την προπαγάνδα της το έγκλημα – «δάσος» κατά των σπιτιών του κοσμάκη και μιλά για «συμφωνίες κυρίων» (τι «αριστερό»!) με τους τραπεζίτες…

   Τούτη την ώρα, όποιος σέβεται τον εαυτό του και τους συνανθρώπους του, δίνει τη μάχη για πλήρη, απόλυτη, χωρίς όρους και προϋποθέσεις προστασία δια νόμου της κατοικίας του λαού, και όχι τη μάχη των ευφημισμών και του εξωραϊσμού της πολιτικής της (εκάστοτε) κυβέρνησης.

    Όμως οι άθλιοι τι κάνουν; Οταν αποκαλύπτεις κατασχέσεις για πλειστηριασμούς από τις Εφορίες σου λένε: «Μα δεν το παίρνει η τράπεζα, το παίρνει η Εφορία»! Δηλαδή, καμώνονται  «ενοχλημένοι» μόνο όταν παίρνει σπίτια η τράπεζα, όταν τα παίρνει η Εφορία τα θεωρουν καλοφάγωτα!

Έφτασαν στο σημείο – οι ίδιοι που μιλάνε για fake news – να τους τρίβεις στα μούτρα τα στοιχεία κι αυτοί να ανοίγουν ομπρέλα και να συνεχίζουν τον γκεμπελισμό χωρίς να τρέχει τίποτα!

Επανερχόμαστε, συνεπώς.

Έγγραφο 3: «Η τιμή πρώτης προσφοράς για την έναρξη του ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥ του παραπάνω κατασχεθέντος ακινήτου ορίζεται στο ποσό των ΕΥΡΩ: (16.000) και (…) κατά τον χρόνο έκδοσης του προγράμματος ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥ…»

Ρωτάμε: Αυτό τι είναι κύριε Πολάκη, κύριε Βερναρδάκη, κύριε Αλεξιάδη, κύριοι του TVXs; Πλειστηριασμός ή συνταγή για ΣΥΡΙΖΟσουπα;
Καταλήγουμε: Προς όσα καρακόλια πουλάνε δικολαβισμό και βαφτίζουν τα κατασχετήρια – πλειστηριασμούς σαν…»τυπικά εξώδικα», δίπλα στα 7 (επτά) έγγραφα και την έκθεση της ΑΑΔΕ που προσκομίσαμε, αρθρα 23,25,26,27, (http://www.imerodromos.gr/pros-kyvernwntes-korakia-ke-tivexesious-klakadorous-tou-nikou-bogiopoulou/) απευθυνόμαστε με το τελευταίο μας επιχείρημα.

Και το τελευταίο μας επιχείρημα είναι αυτό: Φτου σας!

ημεροδρόμος