παπαδημούλης papadimoulis

Του Άρη Χατζηστεφάνου

Στην λογική του παράλογου καταφεύγουν τις τελευταίες ώρες υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και το σύνολο του προπαγανδιστικού μηχανισμού του κόμματος με στόχο να κερδίσουν το ηθικό πλεονέκτημα για την προσπάθεια πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία.

Την τροχιοδεικτική βολή έριξε o ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος του Ευρ. Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος χαρακτήρισε «θετικό» ότι το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα για την Υεμένη που περιλαμβάνει πρόταση για εμπάργκο όπλων στη Σαουδική Αραβία. Το γεγονός δηλαδή ότι το ΕΚ καταδικάζει τις κυβερνήσεις, όπως αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, που πουλάνε όπλα σε ένα θεοκρατικό καθεστώς που σκοτώνει αμάχους παρουσιάζεται σαν επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ.

Το θράσος, όμως δεν σταμάτησε εκεί. Η νέα προπαγανδιστική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να επιτεθεί στη Νέα Δημοκρατία γιατί οι ευρωβουλευτές της είπαν ΟΧΙ στην πρόταση για το εμπάργκο. Ουσιαστικά, οι πωλητές των όπλων κατηγορούν την αντιπολίτευση ότι δεν ενέκρινε την απόφαση της πώλησης των όπλων. Όπερ έδει δείξαι το κυβερνών κόμμα έχει το ηθικό πλεονέκτημα.

Η ΝΔ ήταν απόλυτα αναμενόμενο να μην στηρίξει την πρόταση γιατί ουδέποτε έθεσε ηθικό θέμα σχετικά με την πώληση των όπλων. Σύσσωμη η αντιπολίτευσης (πλην του ΚΚΕ) καταδίκασαν την κυβέρνηση για τις διαδικασίες που ακολούθησε στην πώληση και όχι για την ίδια την πώληση. Γιατί λοιπόν η αξιωματική αντιπολίτευση να στηρίξει το εμπάργκο αφού δεν έχει κανένα πρόβλημα να δίνονται όπλα σε ένα καθεστώς που σφαγιάζει καθημερινά εκατοντάδες γυναικόπαιδα;

Κανένα πρόβλημα βέβαια δεν έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού όπως μάθαμε από τον διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αν δεν πουλούσαν αυτά τα όπλα α) θα έπρεπε να τα θάψουν και β) θα τα πουλούσε κάποιος άλλος.

Το να είσαι με την πλευρά των δολοφόνων είναι συνηθισμένο στις διεθνείς σχέσεις. Το να δηλώνεις όμως αριστερός και να διεκδικείς και το ηθικό πλεονέκτημα για τις πράξεις σου χρειάζεται πολύ θράσος.

Για την ακρίβεια χρειάζεται το «πολιτικό θάρρος» για το οποίο βραβεύτηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός στη Γαλλία.

info-war