Τα κανίς των δανειστών | του Παύλου Δερμενάκη

του Παύλου Δερμενάκη

«Η τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς κανένα πρόσθετο μέτρο», είπε στις 8/11, ο πρωθυπουργός Πινόκιο. Μόλις πέντε ώρες μετά, η κυβέρνησή Τσίπρα, ανακοίνωσε το πρώτο νέο μέτρο σύμφωνα με τις απαιτήσεις των δανειστών. Όποιος παρεμποδίζει τους πλειστηριασμούς θα συλλαμβάνεται άμεσα και θα του απαγγέλλονται κατηγορίες, χωρίς να χρειάζεται ο συμβολαιογράφος ή η ενδιαφερόμενη τράπεζα να υποβάλει μήνυση για να του ασκηθεί ποινική δίωξη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, που έγιναν κυβέρνηση υποσχόμενοι σεισάχθεια από τα δάνεια και τον τερματισμό των πλειστηριασμών της λαϊκής περιουσίας, αυτοί που μέχρι να γίνουν κυβέρνηση πρωτοστατούσαν στις κινητοποιήσεις στα ειρηνοδικεία ενάντια στους πλειστηριασμούς, σήμερα «εξαργυρώνουν» την εμπιστοσύνη του κόσμου με την άμεση ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων ενάντια στους πλειστηριασμούς.

«Οι πλειστηριασμοί πρέπει να προχωρήσουν» για να μην έχουν σοβαρό πρόβλημα οι τράπεζες, μας λέει ο υπουργός-κανίς των δανειστών κ. Τσακαλώτος. Αυτός που δηλώνει ταξικά μεροληπτικός υπέρ της εργατικής τάξης, αλλά ότι του ζητήσουν οι δανειστές το αποδέχεται και το υπογράφει. Υπογράφει τα πάντα αγνοώντας τον πόνο που δημιουργεί στα λαϊκά στρώματα. Είναι ο εφευρέτης υπουργός των νέων φόρων για τον λαό, όπως τον αποκαλούν τα φερέφωνα των δανειστών, ο χασάπης των συντάξεων, ο κωλοτούμπας που θα υπέβαλε την παραίτησή του αν το αφορολόγητο έπεφτε κάτω από τις 9.000 ευρώ, αλλά έβαλε την υπογραφάρα του να πάει αρχικά στα 8.600 και από το 2020 στα 5.600 ευρώ αρκεί να παραμένει υπουργός-κανίς, υπό τις εντολές του κάθε Σόϊμπλε.

Τους έπιασε ξανά ο πόνος για τις τράπεζες και μας ξανασερβίρουν το ίδιο παραμύθι. Και το λένε την ίδια ώρα που ο Ντάϊσελμπλουμ δηλώνει στο ευρωκοινοβούλιο «Χρησιμοποιήσαμε τα χρήματα των φορολογουμένων, κατά τη γνώμη μου, με λάθος τρόπο, για να σώσουμε τις τράπεζες. Όσοι λένε πως όλα έγιναν για τις τράπεζες, έχουν δίκιο».

Όμως για τον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα η δήμευση και ο πλειστηριασμός της λαϊκής περιουσίας είναι δευτερεύον θέμα, αρκεί να το χειριστούν σωστά επικοινωνιακά. «Η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα μέτρα, ώστε να μην κρύβονται αυτοί οι στρατηγικοί κακοπληρωτές πίσω από επιθέσεις κατά συμβολαιογράφων». Ανακάλυψαν κάπως αργά τους στρατηγικούς κακοπληρωτές που σταματούν τους πλειστηριασμούς. Προφανώς οι βουλευτές τους πριν γίνουν κυβέρνηση και ο γνωστότατος τότε στα ειρηνοδικεία ανά την Ελλάδα, βουλευτής-κανίς σήμερα των ΑΝΕΛ, Παπαχριστόπουλος ήταν στρατηγικοί κακοπληρωτές, γι’ αυτό σταματούσαν τότε τους πλειστηριασμούς. Φυσικά, για όλους αυτούς υπουργούς, βουλευτές και μεγαλοστελέχη, αλλά και για όσους τους ακολουθούν τυφλά, ο πολιτικός και ηθικός κατήφορος, ο αυτοεξευτελισμός, η προσωπική απαξίωση δεν έχουν τέλος αρκεί να υπηρετούν την προσωπική τους καρέκλα…

Και δυστυχώς, εμείς καθόμαστε συνολικά ως κοινωνία και παρακολουθούμε αυτό το σάπιο πολιτικό σύστημα, και δεν παίρνουμε «το βούρδουλα» να αναποδογυρίσουμε όλα αυτά τα «τραπεζάκια» για να αλλάξει η κατάσταση…

Δρόμος της Αριστεράς