Δύο κυριάρχα γεγονότα στη χθεσινή ειδησεογραφία αποτελούν προπομπό μαύρων ημερών.

νο1 : Στην Ιβηρική, στην Καταλωνία, όπου ο Ραχόι έχοντας την ενεργή υποστήριξη της Ε.Ε προσπαθεί να καταστείλει την αυτοδιάθεση ενός λαού. Οι Καταλανοί έχουν προκυρήξει εδώ και καιρό δημοψήφισμα ανεξαρτησίας για τις 1/10. Η Καταλωνία, από τις πιο πλούσιες περιοχές της Ισπανίας έχει συνδεθεί με την Ισπανία μακρόθεν, από τον 15ο αιώνα την εποχή της ενώσης δια γάμου της Ισαβέλλας της Καστίλης και του Φερδινάνδου της Αραγωνίας.

Η Ε.Ε. όταν εξεγείρονται οι πρώην Γιουγκοσλαβικές δημοκρατίες ή ακόμα και περιοχές τους (Κόσοβο) είτε οι πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες σκίζει ρούχα για την “ευρωπη των λαών” και την αυτοδιάθεση τους, αλλά όταν το κάνει η Κριμαία, η Υπερδνειστερία ή τώρα η Καταλωνία είναι απλά μια ακόμα μέρα όπου κυριαρχεί η καταστολή κι η επιβολή. Ο Ραχόι έχει το οκ των Βρυξελλών για να κάνει αδιανόητα πράγματα όπως το να κατεβάσει αστυνομία στο δρόμο για να καταστείλει το δημοψήφισμα, να καταλάβει τα κυβερνητικά κτίρια κλπ.

Δε γίνεται όμως το άσπρο μαύρο. Είτε είσαι με την αυτοδιάθεση των λαών στηριγμένη σε δημοκρατικές διαδικασίες  είτε είσαι χούντα με επιφάσεις δήθεν ελευθεριών και τάχα μου δικαιωμάτων.

νο2 : Στη χώρα μας, Τετάρτη, μέρα πλειστηριασμών και το κίνημα που αναστέλλει και δεν τους αφήνει να τρέξουν σε ότι αφορά πρώτες κατοικίες φτωχών και φτωχοποιημένων συμπολιτών μας έχει φουντώσει.

Στην περιφέρεια , στο Άργος, η ντόπια γκαουλάιτερ συμβολαιογράφος ζήτησε την σύλληψη αρχικά ενός και στη συνέχεια (στο αστυνομικό τμήμα) άλλων 18 ανθρώπων του κινήματος που συμπαραστάθηκαν στον ήδη συλληφθέντα συναγωνιστή τους με την κατηγορία της παρακώλυσης συναγωνισμού !!!! Τόσο θράσος από το κοράκι!

Όπως εύκολα παρατηρεί κανείς, οποιαδήποτε αντίσταση σε όλα τα επίπεδα πρέπει να “πατάσεται” με κάθε απίθανο και πρόσφορο τρόπο. Η τραπεζική νεοφιλελέρα μεταμοντέρνα “δημοκρατία” δεν ανέχεται διαφορετικότητες. Γι αυτό και προβάρει συχνά το μαύρο νυφικό της