Σε ένα βίντεο απεικονίζεται ένας λευκός αστυνομικός στην Τζόρτζια των ΗΠΑ λίγη ώρα αφού έχει σταματήσει μια γυναίκα οδηγό για έλεγχο. Η γυναίκα ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Την ενημερώνει πως θα τη συλλάβει και θα προχωρήσει σε κατάσχεση του αυτοκινήτου.

Στον διάλογο που ακολουθεί η γυναίκα λέει στον αστυνομικό ότι έχει δει πολλά βίντεο με αστυνομικούς… Ο αστυνομικός απαντά:

 «Μα δεν είστε μαύρη! Θυμηθείτε, εμείς σκοτώνουμε μόνο μαύρους. Σκοτώνουμε μόνο μαύρους, σωστά; Στα βίντεο έχετε δει να σκοτώνονται λευκοί;»

Τα παραπάνω καταγράφονται με εικόνες και περιγραφές σε βίντεο που δημοσιεύει το BBC στο κανάλι του στο youtube.Το περιστατικό συνέβη τον Ιούλιο του 2016. Επίσης, αναφέρεται πως η τοπική αστυνομία της κομητείας Κομπ παρέλαβε το βίντεο την περασμένη εβδομάδα ερευνά την υπόθεση.

Σύμφωνα με αναλυτικό ρεπορτάζ του αμερικανικού nbc ο συγκεκριμένος αστυνομικός – Γκρέγκ Άμποτ- με 27 χρόνια υπηρεσία – θα απομακρυνθεί από το σώμα, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών. Το βίντεο προβλήθηκε πρώτη φορά από τον τοπικό σταθμό  WSB.

ημεροδρόμος