Του Παναγιώτη Μαρνελή

Προσοχή! Ακολουθεί ιστορικομαθηματικοθρησκευτική αναφορά σε δύσπεπτα γεγονότα. Παρακαλείσθε να είστε προσεκτικοί διότι το παρακάτω μαθηματικό πρόβλημα φαίνεται να είναι άλυτο και οι προβλέψεις προς τη λύση του δυσοίωνες.

Εκφώνηση: Έχουμε μια παιδική εκκλησιαστική χορωδία στο Ρέγκενσμπουργκ. Σε διάστημα σαρανταπέντε χρόνων (1945 – 1990), τουλάχιστον 547 παιδιά, ΑΝΗΛΙΚΑ, φέρονται να έχουν κακοποιηθεί σωματικά, στην κακοποίηση δε αυτών περιλαμβάνεται μέχρι και βιασμός.

Υπάρχουν 49 φερόμενοι ως δράστες, αν και θα μπορούσαν να είναι ακόμη περισσότεροι. Από τους 49 των οποίων τα στοιχεία είναι γνωστά και διασταυρωμένα, έχουν καταδικαστεί… 0, ενώ έχουν ήδη ή πρόκειται να διωχθούν ποινικά… 0.

Ωστόσο η σωστότερη λύση του προβλήματος που δοθηκε, με μαθηματικούς υπολογισμούς πάντα είναι: 547 μείον κάποιους από αυτούς που ίσως δεν βρίσκονται εν ζωή, επί 20.000 ευρώ.

Άρα, καταλήγουμε στο ότι μια ανθρώπινη ζωή, εφόσον βάλλεται ή τερματίζεται από κάποιο όργανο της πανάγιας και πανάγαθης καθολικής εκκλησίας, τιμολογείται στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 20 χιλιάδων.

Με αφορμή αυτό, θα ήθελα να κλείσω προτείνοντας σε όσους δε έχουν δει την ταινία «spotlight», του Tom Mccarthy.

http://www.imdb.com/title/tt1895587/

νόστιμο ήμαρ

Advertisements