Με μια αιχμηρή ανάρτηση στην προσωπική σελίδα της στο Facebook, η Μαρία Δεναξά καταγράφει τα επικοινωνιακά αντίβαρα που επιχειρεί να ορθώσει ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, για να καλύψει το έλλειμμα πραγματικής πολιτικής που τον χαρακτηρίζει.

Η καλή δημοσιογράφος επισημαίνει με νόημα τα εξής:

“Στη Γαλλία δεν θα πλήξουμε ποτέ, μιας και την ψυχαγωγία των πολιτών όπως και την αφαίμαξη, έχει αναλάβει ο πρώτος πολίτης της χώρας.

Μετά την θεαματική επίσκεψη του σε υποβρύχιο με στολή κομάντο, ο Μακρόν φόρεσε στρατιωτική στολή αλά Τομ Κρούζ και επισκέφθηκε στρατιωτική μονάδα, για να καλοπιάσει τους στρατιωτικούς μετά την ανακοίνωση των περικοπών των 850 εκατομμυρίων ευρώ στις ένοπλες δυνάμεις και την καθαίρεση του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων επειδή διαφώνησε μαζί του.

Χθες Σάββατο, η κυβέρνηση ανακοίνωσε μια πρώτη μείωση του επιδόματος στέγασης κατά πέντε ευρώ, με την οποία πλήττονται άμεσα τα χαμηλά εισοδήματα, όπως χαμηλοσυνταξιούχοι, 800.000 φοιτητές, ανύπαντρες μητέρες, μισθωτοί …

Αμέσως και για να παρηγορηθούν οι πολίτες, το προεδρικό μέγαρο ανακοίνωσε το πρόγραμμα ψυχαγωγίας για την επόμενη εβδομάδα.

Την Δευτέρα το πρόγραμμα του Μακρόν περιλαμβάνει συνάντηση με τον τραγουδιστή Μπόνο και την Τετάρτη με την Ριάννα, για θέματα υποτίθεται εκπαίδευσης κι άλλα ανθρωπιστικά, παρόλο που ανθρωπιστικό έργο δεν επιτελείται μέσα σε πολυτελή σαλόνια.

ΥΓ. Μέσα σε ένα μήνα η δημοτικότητα του Μακρόν κατέγραψε απότομη πτώση δέκα μονάδων, σύμφωνα με την Journal Du Dimanche. Πτωτική πορεία καταγράφει και η δημοτικότητα του γάλλου πρωθυπουργού κι ακόμα δεν έχουν κλείσει ούτε τρείς μήνες από την ανάληψη της εξουσίας.”

υστερόγραφα

Advertisements