Μετά την επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο, διάφορα ρετάλια αποδίδουν τις ευθύνες της επίθεσης σε όσους αντιπαθούν. Από τον πρωθυπουργό μέχρι τους χρήστες των social media.

Όχι, δεν είναι έτσι.

Ηθικοί αυτουργοί της επίθεσης στον Λουκά Παπαδήμο είναι αυτοί που έκαναν δοτό πρωθυπουργό τον Παπαδήμο.

Ηθικοί αυτουργοί της επίθεσης στον Λουκά Παπαδήμο είναι αυτοί που ανέτρεψαν τον εκλεγμένο πρωθυπουργό, για να βάλουν στην θέση του έναν τραπεζίτη παντός καιρού.

Ηθικοί αυτουργοί της επίθεσης στον Λουκά Παπαδήμο είναι αυτοί που γάμησαv την Δημοκρατία και το Σύνταγμα, για να κάνουν πρωθυπουργό τον Παπαδήμο.

Ηθικοί αυτουργοί της επίθεσης στον Λουκά Παπαδήμο είναι τα σκατοκάναλα των ολιγαρχών που χαιρέτισαν την ανατροπή του εκλεγμένου πρωθυπουργού και την αντικατάστασή του -χωρίς εκλογές, βέβαια- από τον Λουκά Παπαδήμο.

Αν όλοι αυτοί είχαν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και είχαν στηρίξει την Δημοκρατία και το Σύνταγμα, ο Λουκάς Παπαδήμος δεν θα είχε γίνει ποτέ πρωθυπουργός.

Βέβαια, και ο Παπαδήμος δεν είχε κανένα λόγο να αποδεχτεί την πρωθυπουργία.

Πώς αποδέχεσαι να γίνεις δοτός πρωθυπουργός και να πάρεις αποφάσεις για μια χώρα και ένα λαό, χωρίς να έχεις εκλεγεί;

Δηλαδή, εσύ που διαβάζεις το κείμενο, θα δεχόσουν να γίνεις πρωθυπουργός σε μια χρεοκοπημένη χώρα χωρίς εκλογές και να βάλεις και ταφόπλακα στη χώρα για να σώσεις τις γερμανικές και γαλλικές τράπεζες;

Και μετά από αυτά, θα ήθελες να σε σέβονται κιόλας;

Υπάρχει κάποιος άνθρωπος που να σκέφτεται σε αυτή τη χώρα;

Βέβαια, ο Παπαδήμος μπορεί να είχε τίποτα υποχρεώσεις ο άνθρωπος, μπορεί να τον εκβίαζαν, ενώ μπορεί οι «φίλοι» του να του είχαν εγγυηθεί πως, αν κάνει την «δουλειά», δεν θα κινδυνεύσει ποτέ με δικαιοσύνες και τέτοια ενοχλητικά.

Δεν ξέρω. Υποθέτω. Λέω μήπως. Ας μας πει ό ίδιος. Είναι και λιγομίλητο αυτό το τρυφερό αγόρι.

Οι πολιτικοί και οι ολιγάρχες είναι οι ηθικοί αυτουργοί της επίθεσης στον Παπαδήμο.

Και τώρα που τα ΜΜΕ των ολιγαρχών είναι για τα μπάζα, οι απόψεις τους δεν μετράνε καθόλου.

Με την ευκαιρία, αν σκάσει καμιά μπόμπα σε κάνα κανάλι -από αυτά που οι έρευνες δείχνουν πως δεν εμπιστεύεται πια κανείς-, μην ψάξετε να βρείτε τους ηθικούς αυτουργούς της επίθεσης.

Απλά, κοιταχτείτε στον καθρέφτη.

Μόνοι σας την βάλατε την βόμβα στο κανάλι σας.

Με την άθλια στάση που κρατήσατε και τις απίστευτες μ@λακίες που λένε κάτι τύποι που εσείς τους έχετε για δημοσιογράφους αλλά όλοι οι υπόλοιποι τους έχουν για να γελάνε.

(Χτες, το τουρκοκάναλο είπε πως πρέπει να πέσει μαύρο στο Facebook και στο Twitter. Το μαύρο έχει πέσει ήδη στο τουρκοκάναλο αλλά μάλλον δεν το έχουν πάρει χαμπάρι ακόμα. Εκμέκ!)

pitsirikos